ΔΑΟΚ: ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ανάκληση άδειας διάθεσης στην αγορά ζιζανιοκτόνου

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2017 16:06

Την ανάκληση οριστικής άδειας διάθεσης στην αγορά του φυτοπροστατευτικού προϊόντος PENCOT 33EC (ζιζανιοκτόνο), με αριθμό άδειας διάθεσης στην αγορά 70111, λόγω επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερώνοντας σχετικώς τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και τους παραγωγούς – επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την ΔΑΟΚ «μετά από εργαστηριακές αναλύσεις, ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις της ουσίας nitroso-pendimethalin (νιτροζαμίνη) στο παραπάνω σκεύασμα, οι οποίες υπερβαίνουν το όριο των 45 mg/kg στην τεχνικώς καθαρή ουσία, το οποίο θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ως ανώτατο επιτρεπτό όριο συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούνται:

* Όσα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων προμηθεύτηκαν το εν λόγω σκεύασμα να μην το διαθέσουν στην αγορά αλλά να το επιστρέψουν στον προμηθευτή τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 9 του ν. 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8).

* Όσοι επαγγελματίες χρήστες του εν λόγω φυτοπροστατευτικού προϊόντος προμηθεύτηκαν το συγκεκριμένο σκεύασμα να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στον προμηθευτή τους, διότι η χρήση του εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τέλος η Υπηρεσία ενημερώνει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α’ 8), όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη χώρα φυτοπροστατευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά τού έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από 1.000 έως 30.000 ευρώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass