Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Να σταματήσει η κατρακύλα στην τιμή του γάλακτος

*Κ. Αγοραστός: «Να εφαρμοστεί ο νόμος για το ισοζύγιο για τις εισαγωγές γάλακτος»

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2018 16:30

Το φλέγον ζήτημα της τιμής του γάλακτος η οποία κατρακύλησε από το ένα ευρώ που ήταν μέχρι και πριν λίγους μήνες στα 85 λεπτά σήμερα, ήταν το αντικείμενο συνάντησης μελών της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απραξία του Υπουργείου στο ζήτημα των ελέγχων του εισαγόμενου γάλακτος και έθεσαν ζήτημα βιωσιμότητας του κλάδου τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η χαμηλή τιμή του γάλακτος δημιουργεί αναμφισβήτητα πρόβλημα βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου για το ισοζύγιο γάλακτος που εισάγεται στη χώρα. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να σκύψει με σεβασμό και ενδιαφέρον στο πρόβλημα. Χρειάζεται ένας ιδιαίτερος χειρισμός του ζητήματος αυτού, καθώς η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, κρατάει τον κόσμο στην ύπαιθρο, ενώ η μείωση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία»

Ο Ν. ΠΑΛΑΣΚΑΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων κ. Νίκος Παλάσκας δήλωσε τα εξής: «Η κατάσταση είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του γάλακτος έπεσε 15 λεπτά. Αν συνεχιστεί αυτό του χρόνου τέτοιον καιρό δεν θα μιλάμε για κτηνοτροφία. Έχουμε στείλει 3 επιστολές στον αρμόδιο Υπουργό και δεν απάντησε σε καμία. Στην τελευταία σύσκεψη που είχαμε στο υπουργείο παραδέχθηκε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να κάνει ελέγχους γιατί δεν έχει προσωπικό. Από την άλλη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 50.000 τόνοι πρόβειο γάλα μπήκαν στη χώρα από το εξωτερικό, χωρίς να ξέρουμε σε ποια τυροκομεία πήγαν και τι έγιναν. Την ανικανότητα, την ανυπαρξία και την αδυναμία του Υπουργείου θα την πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι με ξεκλήρισμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass