Ξεπαγώνει η επιστροφή πετρελαίου

Στο ΦΕΚ όροι και προϋποθέσεις για δικαιούχους ανά καλλιέργεια

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 13:40

«Ξεπαγώνει» η διαδικασία για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, αφού δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή απόφαση ΥΠΑΑΤ και ΥΠΟΙΚ, με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία για το έτος 2023.

Επιπλέον, με την απόφαση ορίζονται οι δικαιούχοι της επιστροφής και τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες υπολογίζεται η επιστροφή. Οι ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες επιστρέφεται ο ΕΦΚ για το έτος 2023 ανά δικαιούχο πρόσωπο, υπολογίζονται με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών, σχετικά με καλλιέργεια ή ομάδα καλλιεργειών φυτικής παραγωγής, καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου. Αυτές αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες μηχανικής απασχόλησης. Για τον υπολογισμό του ποσού της επιστροφής ΕΦΚ, εφαρμόζεται σε συνάρτηση με το σύνολο των ποσοτήτων, δηλαδή 0,41 ευρώ ανά λίτρο. Τέλος, η απόφαση αφορά το ποσό των 76 εκατ. ευρώ (382 εκατ. λίτρα), που θα επιστραφεί σε 297.428 δικαιούχους. Ενδεικτικά κάποιες τιμές (λίτρα ανά στρέμμα): σκληρός σίτος 16, βαμβάκι 30, ντομάτα βιομηχανική 29, καρποί με κέλυφος 3,6, κηπευτικά 20,5, κηπευτικά υπό κάλυψη 30, κηπευτικά υπό κάλυψη - επισπορή 11.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass