ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 29-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ποδηλατικός Γύρος Κισσάβου

• Με συνέργεια Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμων Τεμπών και Αγιάς • Κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια αθλητική περιφέρεια»

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 8:33

Με στόχο την ανάδειξη του Κισσάβου, των γραφικών χωριών, των παράλιων του Νομού Λάρισας και την προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες διοργανώνεται το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Απριλίου 2017 από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, τη «Cycling Hellas», την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Τεμπών και τον Δήμο Αγιάς, διήμερος διασυλλογικός ΟΡΕΝ αγώνας με την επωνυμία «5th Kissavos Road Tour 2017» στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου.


Για τον λόγο αυτό χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία πήραν μέρος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Γιώργος Γιάνναρος, η διευθύντριας του ΕΚΑΒ Σοφία Αυγέρη, ο διοικητής του Α.Τ. Περιφέρειας Αστυνόμος Β’ Αστέριος Μπαρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Πηνειός Κώστας Δαλαβίκας, η υπεύθυνη της «Cycling Hellas» Δέσποινα Δαλαβίκα, οι εκπρόσωποι του ΣΜΑΛ Κώστας Παπαθανασίου και οι εκπρόσωποι σωματείων Διάσωσης κ.κ. Ανδρομάχη Τσιανά, Δημήτρης Τσιάλτας και Ιωάννης Μήλιος.
Τον αγώνα υποστηρίζουν: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελακίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας, η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, οι μοτοσυκλετιστές ΣΜΑ Λάρισας, ο Σύλλογος VESPA Λάρισας, οι Motoriders Λάρισας, οι Ραδιοερασιτέχνες Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς και Τεμπών, τοπικά ραδιόφωνα, χορηγοί και πολλοί εθελοντές και βοηθοί.
Σχετικά με την διοργάνωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε: «Είναι αποτέλεσμα συνέργειας και συνεργασίας των συλλόγων και των φορέων όλων, είναι ένας αγώνας open και αποτελεί μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι πολλά για την οικονομία την κοινωνία, διότι πρόκειται για έναν αγώνα μεγάλης αξίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια αθλητική περιφέρεια που αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα και αυτό οφείλεται στους δραστήριους συλλόγους και στη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων» ενώ ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος είπε: «Πρόκειται για μια μεγάλη, πανελλήνια διοργάνωση που πέραν της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ομορφιές της, τη συνεργασία των φορέων και των κατοίκων, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή και τη συνέργεια. Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν να αντιστεκόμαστε στις δυσκολίες της κρίσης που βιώνουμε. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας»
Τέλος ο αντιδήμαρχος Αγιάς Γιώργος Γιάνναρος τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να διοργανώνεται στην περιοχή μας ένας τόσο μεγάλος αγώνας ποδηλασίας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει όλους τους αγώνες, τους συλλόγους και τους φορείς που βοηθούν και ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα Δαλαβίκα για την προσπάθειά του».
Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI. Κάθε αγώνας είναι ανεξάρτητος, ο κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί σε όποιο αγώνα επιθυμεί ή και στους δύο. Στον αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές από όλα τα σωματεία της Ελλάδας στις ηλικιακές κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ καθώς και μεμονωμένοι ΟΠΕΝ αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες, OPEN 18+,30+,40+,50+.
Την 1η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης χρονομέτρου 4,5 χλμ. με εκκίνηση την Εθνική Οδό- διασταύρωση Γόννων Αμπελακίων και τερματισμό στην Κεντρική πλατεία Αμπελακίων Κισσάβου. Την 2η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Αντοχής 106 χιλιομέτρων με προεκκίνηση (με Αστυνομική και μοτό συνοδεία-φύλαξη) από Στόμιο, κατευθύνονται προς Τέμπη Αγ. Παρασκευή, Εθνική οδό, Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι, αριστερά Κυψελοχώρι, Καλοχώρι, διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο, Ελευθέριο, Αγιά, Σκήτη (από παλιό δρόμο), Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, ανεβαίνουν την τελική ανάβαση 4 χιλιομέτρων από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα και τερματίζουν στην Κεντρική πλατεία Καρίτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass