ΑΞΙΖΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΧΘΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (3-3)

Αδικείται από την ισοπαλία

* Μία στιγμή ολιγωρίας, δύο παιδαριώδη λάθη αλλά και ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε, έφεραν τη λαρισινή ομάδα με την πλάτη στον τοίχο *Τ. Μπεριτζάς: «Πετύχαμε έξι γκολ, αλλά φέραμε ισοπαλία»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 10:40

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

«Πετύχαμε έξι γκολ αλλά φέραμε ισοπαλία». Η συγκεκριμένη φράση του τεχνικού Τάσου Μπεριτζά αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του χθεσινού αγώνα στην Τσαριτσάνη (Γ' Εθνική 12η αγωνιστική) και καταδεικνύει το γεγονός ότι το τελικό 3-3 αδικεί τον Οικονόμο. Οι «πράσινοι» κόντρα στον πρωτοπόρο του ομίλου Καραϊσκάκη (ομάδα με γεμάτο ρόστερ και υψηλό μπάτζετ) όρθωσαν ανάστημα, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και άξιζαν τη νίκη βάσει της συνολικής τους εικόνας, αλλά τελικά αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μία στιγμή ολιγωρίας, δύο παιδαριώδη λάθη αλλά και ένα πέναλτι στο οποίο ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια, ανέτρεψαν τα δεδομένα και έφεραν τον Οικονόμο με την πλάτη στον τοίχο. Όμως το όφελος από το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι μόνο ο βαθμός. Η ομάδα έδειξε πως διαθέτει μαχητικότητα, μπορεί να παλέψει σκληρά και να διεκδικήσει οποιοδήποτε παιχνίδι ακόμα κι αν βρεθεί σε δυσμενή θέση.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο αγώνας ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Οικονόμο, ο οποίος πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (συγκεκριμένα στο 35’’) βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ουσιαστικά στην πρώτη τους επιθετική ενέργεια οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στιγμή αδράνειας της άμυνας των γηπεδούχων και ο πρώην… Λαρισαίος Ευαγγέλου (ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Καραϊσκάκη) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Οικονόμος ανέκτησε πολύ γρήγορα τα ηνία του αγώνα, πέρασε στο προσκήνιο ψάχνοντας τον δρόμο της ισοφάρισης και άσκησε πίεση στον αντίπαλό του. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 13’ όταν μετά από ενέργεια του Καραγκούνη, ο Σενκάι με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο 14’ σημειώθηκε η επίμαχη φάση του πέναλτι, όταν ο Καραγκούνης ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Βαλμά, όμως ο διαιτητής αντί να καταλογίσει την παράβαση «κιτρίνισε» τον επιθετικό του Οικονόμου για «θέατρο», απόφαση η οποία κρίνεται λανθασμένη.

Πάρα ταύτα ο Οικονόμος συνέχισε να πιέζει και στο 28’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Καραγκούνη που πλάσαρε από κοντά.

Στο 38’ κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το παιχνίδι, ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Γούπου έδωσε τη δυνατότητα στον Καραϊσκάκη να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ. Σε μία ψηλοκρεμαστή σέντρα που δεν έδειχνε επικίνδυνη για τον Γούπο, η μπάλα γλίστρησε μέσα από τα χέρια του και ο Ευαγγέλου που ήταν δίπλα απλά την έστειλε με το κεφάλι στα δίχτυα (1-2).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ένα ωραίο γυριστό σουτ του Κωστόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ για να χαθεί έτσι η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων σ’ αυτό το διάστημα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Οικονόμου είχαν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και τη δυνατή βροχή η οποία δυσχέραινε το έργο τους. Ένα πλασαριστό σουτ του Σενκάι στο 48’, μία κεφαλιά του Ευαγγέλου στο 55’ και ένα διαγώνιο σουτ του Μπουσινάκη στο 56’ ήταν οι πρώτες καλές στιγμές του β’ ημιχρόνου για να φτάσουμε στο 63’ όταν η ασυνεννοησία δύο παικτών του Οικονόμου είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει το 1-3. Ο Σιάτρας -με πλάτη προς το τέρμα- θέλησε να δώσει με κεφαλιά πίσω την μπάλα στον τερματοφύλακα Γούπο, ο οποίος επιχείρησε έξοδο για να προλάβει αυτός την μπάλα. Το αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να καταλήξει στον Μπουσινάκη ο οποίος σε κενή εστία απλά την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Οικονόμος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και φάσμα της ήττας άρχισε πλέον να γίνεται εντονότερο. Όμως οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά, κόντρα στην εξέλιξη του παιχνιδιού, συνέχισαν με πάθος και ψυχή και κατάφεραν να αποτρέψουν τουλάχιστον την ήττα, αν και οι ευκαιρίες που δημιούργησαν θα μπορούσαν να τους είχαν οδηγήσει στην ολική ανατροπή.

Ενδεικτικές είναι οι φάσεις στο 65’ με τον Καραγιάννη να πλασάρει μπροστά από την αντίπαλη εστία άουτ, τον Παπαγεωργίου στο 71’ να αποτυγχάνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τον Καραγιάννη στο 74’ να σουτάρει από καλή θέση άουτ. Σ’ αυτό το διάστημα ο Καραϊσκάκης είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Ευαγγέλου (68’) που μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Τελικά στο 77’ ήρθε το γκολ για τον Οικονόμο με σκόρερ τον Καμπέρη ο οποίος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας μετά από εκτέλεση φάουλ του Σενκάι.

Στο 80’ σημειώθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Οικονόμο, όταν ο Παπαγεωργίου σούταρε από πολύ κοντά, ο Ραχιώτης απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Σενκάι ο οποίος όμως δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή και στο 89’ ήρθε ένα παλικαρίσιο γκολ από τον Παπαγεωργίου, ο οποίος μετά τη σέντρα του Δημητρέλη, κέρδισε στον αέρα τον αντίπαλό του και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3.

Ένα δυνατό φάουλ του Καπετάνου στο 90’+2’ εξουδετέρωσε με πολύ ωραία προσπάθεια ο Γούπος κι έτσι το 3-3 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος αφήνοντας μία γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα της Τσαριτσάνης αφενός γιατί απέφυγε την ήττα και αφετέρου γιατί αν και άξιζε τη νίκη δεν την πέτυχε.

Από τον Οικονόμο οι επιθετικοί Καμπέρης και Καραγκούνης είχαν πολύ καλή απόδοση όπως και ο Σενκάι, ενώ πολύτιμη ήταν και η προσφορά του Παπαγεωργίου που μπήκε στο 61’. Από την πλευρά του Καραϊσκάκη διακρίθηκαν οι Ευαγγέλου, Μπουσινάκης και Χούσος.

Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία του κ. Μπλούνα (Δοσκορης-Καραγιάννης), τα παράπονα των ανθρώπων του Οικονόμου κρίνονται δικαιολογημένα με κυριότερη στιγμή τη φάση του πέναλτι στο 14’. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Λάμπρου (4’), Καραγκούνης (14΄), Ευαγγέλου (30’), Μπουσινάκης (45’), Παπανίκου (69’), Αγρόδημος (78’) και Τζιμογιάννης (82’).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Μπεριτζάς): Γούπος, Καραγιάννης, Μάνικος (81’ Καραβασίλης), Κορομηλάς, Μπαλής, Σιάτρας, Σενκάι, Αγρόδημος, Κωστόπουλος (61’ Παπαγεωργίου), Καμπέρης, Καραγκούνης (85’ Δημητρέλης).

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Ταπρατζής): Ραχιώτης, Παπανίκου, Λάμπρου, Τζιμογιάννης, Χούσος, Κόλινς, Μάλλιος (58’ Δημουλάς), Αβραμίδης, Ευαγγέλου (72’ Καβαλάρης), Μπουσινάκης (86’ Καπετάνος), Βαλμάς.

«ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ»

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Οικονόμου, Τάσος Μπεριτζάς (ο προπονητής του Καραϊσκάκη κ. Ταπρατζής δεν προσήλθε να κάνει δηλώσεις) τόνισε τα εξής:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά γιατί πραγματικά είναι φτιαγμένα από μέταλλο. Και ανέτρεψαν –όχι βέβαια ολοκληρωτικά- το παιχνίδι και πήραμε την ισοπαλία. Πετύχαμε έξι γκολ αλλά το αποτέλεσμα ήταν 3-3. Νομίζω ότι στο γήπεδο υπήρχε κατά κράτος μία ομάδα σε όλους τους τομείς. Παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα με ποιοτικό και μεγάλο ρόστερ, ουσιαστικά ήταν η ίδια με πέρσι που διεκδίκησε την άνοδο αλλά ενισχυμένη αρκετά φέτος και δείξαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε κάθε παιχνίδι. Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια, θα δουλέψουμε πάρα πολύ για τα εκτός έδρας παιχνίδια γιατί αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να πάρουμε και πόντους έξω. Τα παιδιά όμως είναι μαχητές, θα δουλέψουμε και στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και τους «Swan boys» για τη στήριξή τους και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Καραϊσκάκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass