ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μ. Ξηρομερίτης: Ο πρύτανης διεκδικεί τα αυτονόητα…

Δημοσίευση: 22 Απρ 2018 17:35

"Πολλά θα μπορούσαμε να εισηγηθούμε και να προτείνουμε αν το Υπουργείο Παιδείας δεν προωθούσε το νομοσχέδιο που επίκειται, με διαδικασίες fast track όπως αναφέρανε σχεδόν στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά την επίσκεψή μου στο ακαδημαϊκό ίδρυμα" τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης.

" Με αφορμή και την έλευση του γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Λ. Αυγενάκη θεωρώ, επισημαίνει, ότι πρέπει να αναδειχθούν οι στρατηγικές επιλογές της περιφέρειάς μας, προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης. Σίγουρα χρειάζονται συγχωνεύσεις των ιδρυμάτων της χώρας! Αυτό είναι δεδομένο και δεν το αμφισβητεί κανένας. Ο τρόπος όμως που προωθείται να γίνει αυτό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά διαδικαστικός και εκκαθαριστικός με συνοπτικές διαδικασίες από μια υπουργική ελίτ που έχει μπροστά της ένα χαρτί με ονόματα Πανεπιστημίων, Σχολών και οικονομικά μεγέθη και προσπαθεί επί χάρτου να δώσει λύσεις στο γόνατο!

Μετά την άρτια και εμπεριστατωμένη εισήγηση του πρύτανη του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κου Σπηλιώτη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και ενόψει της λαίλαπας συγχωνεύσεων και καταργήσεων που επίκειται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα πρέπει ως τοπικοί φορείς και κοινωνία, να δημιουργήσουμε μια σοβαρή αντιπρόταση ώστε να μην γίνει μια «ζημιά» που θα παλεύουμε να την διορθώσουμε για τα επόμενα 30 χρόνια όπως έγινε και με την αρχικό σχεδιασμό ίδρυσης των Πανεπιστημίων στη χώρα μας .

Βασικός άξονας είναι η Γεωπονική Σχολή αλλά και η διεκδίκηση ίδρυσης ενός Ερευνητικού Κέντρου Aγροτικής Τεχνολογίας -Αγροδιατροφής,  για το οποίο η Λάρισα και το ΤΕΙ Θεσσαλίας έχουν ήδη υποδομές και σε έμψυχο ακαδημαϊκό υλικό αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και έχει καταγράψει πολλές καινοτομίες στον κλάδο αυτό.

Αρκεί να δώσουμε ένα στίγμα με τα 1.500 καλλιεργήσιμα στρέμματα του ΤΕΙ, με τις εκτάσεις του ΕΘΙΑΓΕ, με τις εκτάσεις και τις υποδομές της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής.

Είναι κρίμα να βρεθούμε ως Θεσσαλία κατόπιν εορτής μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός που θα υποβαθμίσει το θεσσαλικό γεωργοκτηνοτροφικό δυναμικό αλλά και τη σημειολογία της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής που συνδέεται σαφώς με την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

Είναι ώρα να δράσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ! Πρότασή μας πρέπει να είναι σε πρώτη φάση οι εθελοντικές συγχωνεύσεις και απορροφήσεις !Η έδρα της σχολής είναι δευτερεύων αφού στα επόμενα χρόνια αν αναπτυχθούν όλα τα εργαστήρια και το ερευνητικό κέντρο και υλοποιηθεί η στελέχωση θα έρθει μετά και η «γραφειοκρατία» της έδρας της Γεωπονικής .Όχι σε συμψηφισμούς και ισοπεδώσεις που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Δεν θα επιτρέψουμε την υπεραξία των επόμενων γενιών να τη θυσιάσει η κυβέρνηση στη μικροπολιτική σκακιέρα της συγκυβέρνησης".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass