Εκδήλωση Οικολογίας για μαθητές

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 15:26

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης προσκαλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Αγιάς, στη θεματική εκδήλωση του έργου «Πρόληψη για Μαθητές» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 10 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» του Δήμου Αγιάς, με αντικείμενο την πρόληψη αποβλήτων.

Η ΟΕΑ, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, υλοποιεί ένα καινοτόμο έργο για τη διάδοση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων με έμφαση στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά πολιτών που τώρα θέτει τις βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Εργαστήρια Πρόληψης για τους μαθητές, καθώς και εισηγήσεις από τον δήμαρχο Αγιάς Γκουντάρα Αντώνη και στελεχών της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για το έργο «Πρόληψη Αποβλήτων για Μαθητές».

Η εκδήλωση με την υλοποίηση θεματικών εργαστηρίων για τους μαθητές (κατασκευής τσάντας, κομποστοποίησης και επισκευής ηλ. συσκευών) στοχεύει στην παρουσίαση και διάδοση των σχετικών με την πρόληψη θεμάτων και πρακτικών και στην ενημέρωση της σχολικής κοινότητας, των αρμόδιων τοπικών αρχών, αλλά και του ευρύτερου κοινού για τους στόχους και τις δράσεις του έργου «Πρόληψη για Μαθητές».

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας, και περιλαμβάνει: Περιβαλλοντικές παρουσιάσεις για την πρόληψη για μαθητές που θα λάβουν χώρα σε σχολεία των πέντε περιοχών του προγράμματος (σχολικό έτος 2018 – 2019), σχεδιασμό και διανομή ενός καινοτόμου οδηγού πρόληψης για μαθητές σε δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες, εκδηλώσεις και εργαστήρια με σκοπό την προώθηση των δράσεων πρόληψης αποβλήτων και επαναχρησιμοποίησης.

Το έργο «Πρόληψη για Μαθητές» χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο (στο πλαίσιο του Μέτρου: «Καινοτόμες Δράσεις Με Τους Πολίτες» στον Άξονα «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις») και θα υλοποιηθούν δράσεις στην Αττική με την ΠΕΔΑ και στους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγιάς, Ζακύνθου, Κοζάνης και Χερσονήσου. Επίσης, οι κατά τόπους δράσεις γίνονται και σε συνεργασία με τους ΦΟΔΣΑ Λάρισας, Ζακύνθου και Βόρειας Πεδιάδας.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass