Ο Νίκος Λυγερός στο Κέντρο «Εξυπνα Παιδιά» στη Λάρισα

* ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 15:00

Ο Έλληνας καθηγητής Πανεπιστημίου και στρατηγικός αναλυτής Δρ Νίκος Λυγερός επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη στις 19.30 το απόγευμα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης "Έξυπνα Παιδιά" στη Λάρισα (Μανδηλαρά 108 και Υψηλάντου 31), για μία 2ωρη εκδήλωση που θα έχει ως θεματικό πυρήνα την «Ανάπτυξη της νοημοσύνης και της στρατηγικής σκέψης των παιδιών, μέσα από ερεθίσματα που δέχονται από δημιουργικές δραστηριότητες».

Η διάλεξη του καθηγητή στο κέντρο «Έξυπνα Παιδιά» θα διαρκέσει 2 περίπου ώρες και είναι ανοιχτή για το κοινό (γονείς και παιδιά). Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Έξυπνα Παιδιά» λειτουργεί όλη τη χρονιά για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών με ιδιαίτερα καινοτόμες δραστηριότητες όπως: Αρχιτεκτονική//Ρητορική //Ρομποτική- Μηχανολογία // Χημεία και πειράματα // Συναισθηματική νοημοσύνη//Εικαστικά / Καλλιτεχνικά// Θέατρο /Κίνηση/ Χορός //Survivor / Παιχνίδια δεξιοτήτων // Zumba // Master Chef Junior & υγιεινή διατροφή // Παραδοσιακοί χοροί// Σκάκι και παιχνίδια στρατηγικής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 2410-552242 και στο www.exypna.gr .

* Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.

Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια, στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Θεωρία Παιγνίων και Νευροεπιστήμες, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει Θεωρία Ομάδων και Σημασιολογία, καθηγητής προικισμένων παιδιών και δημιουργός τεστ ευφυίας.

Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο «Ανδρέας Βουτσινάς». Επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια. Στο βιογραφικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναφέρεται ως: «ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ο Νίκος Λυγερός είναι επίσης ένας εκ των τριών καθηγητών που συνέταξαν την ειδική έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Είναι μέλος της επιτροπής που επιμελείται μεταξύ άλλων τη σύνταξη σχεδίου νόμου για τη θέσπιση της ΑΟΖ και στο οποίο θα αναφέρονται τα δικαιώματά μας για θέματα αλιείας, ορυκτού πλούτου και υδρογονανθράκων.

Ο καθηγητής Ν. Λυγερός διακεκριμένος για την επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, τη συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass