Μέτρα στα σχολεία για την αντιμετώπιση της έξαρσης κορονοϊού και γρίπης

ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2024 15:53

Χορήγηση δωρεάν Covid rapid test για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, να μην προσμετρηθεί καμία απουσία σε κανέναν μαθητή/-τρια που νοσεί από Covid, γρίπη κ.λπ., να εξασφαλιστεί άδεια στους γονείς των μαθητών/-τριών που θα νοσούν, αραίωση των μαθητών/-τριών με 15 μαθητές/-τριες ανά Τμήμα και στελέχωση των Παιδιατρικών Κλινικών με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λαρισαίων.

Σε ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των σχολείων η Ένωση αναφέρει τα εξής: «Tο άνοιγμα των σχολείων και η παράλληλη έξαρση του Covid, της γρίπης και άλλων ιώσεων προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των νοσοκομείων και τις ατελείωτες ώρες αναμονής στις Παιδιατρικές Κλινικές.
Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναλώθηκε σε «ανέξοδες λύσεις» πετώντας την «μπάλα στην εξέδρα», με μοναδικό γνώμονα την «ατομική ευθύνη», με συστάσεις για ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία εν μέσω ψύχους και για αποφυγή του συνωστισμού.
Ιδιαίτερα στην πολύπαθη περιοχή μας, οι όροι διεξαγωγής του μαθήματος σε αρκετά σχολεία είναι έτσι κι αλλιώς απαράδεκτοι. Χαρακτηριστικά απαράδεκτες συνθήκες υπάρχουν σε πολλά σχολεία που ακόμη έχουν κοντέινερ επιφάνειας 25 τ.μ. αντί για αίθουσες. Δυσκολία να εφαρμοστούν τα μέτρα του Υπουργείου υπάρχει σε σχολεία με αίθουσες που αερίζονται από φεγγίτες, σε αποθήκες που μετατράπηκαν σε αίθουσες, σε αίθουσες που βρίσκονται κάτω από κλιμακοστάσια κ.λπ. Ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τμήμα που προβλέπει ο νόμος με 28 παιδιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 30 παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επιτείνει το πρόβλημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass