Mοριοδότηση σε υποψήφιους Πανελληνίων της Θεσσαλίας

ΖΗΤΑ Η ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 14:51

«Εφαρμογή ειδικής μοριοδότησης για όλους τους υποψήφιους μαθητές και μαθήτριες των Πανελλαδικών εξετάσεων των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023» ζητά από το Υπουργείο Παιδείας η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Σε ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΠΕΔ (ψηφίστηκε ομόφωνα) σημειώνει τα εξής: «Η ΠΕΔ Θεσσαλίας αιτείται, επιτακτικά και άμεσα, την ενεργοποίηση της ειδικής μέριμνας για τους υποψήφιους μαθητές και μαθήτριες, που φοιτούν σε σχολεία που υπάγονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, και επρόκειτο να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2024. Παρόμοιες ρυθμίσεις προβλέφθηκαν και εφαρμόστηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις περιοχών με φυσικές καταστροφές.
Καλεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία [κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13Β του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως προστέθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 42 του ν. 4521/2018 (Α’ 38) και τροποποιήθηκε με τα άρθρα 7 του ν. 4777/2021 (Α’ 25) και 77 του ν. 4975/2022 (Α’ 187) και του άρθρου 68 του ν. 4653/2020 (Α’ 12)], προκειμένου οι μαθητές κι οι μαθήτριες των σχολείων των Δήμων της Θεσσαλίας που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατοικούν μονίμως στην περιοχή, φοιτούν στη Γ’ τάξη Λυκείου και που προτίθενται να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2024, να μοριοδοτηθούν ειδικά σε σχέση με τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες στις Πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass