Χρ. Κέλλας : Ο λαός πληρώνει ακριβά την ασχετοσύνη της κυβέρνησης

Δημοσίευση: 06 Νοε 2015 19:37

 

Με ένα σχόλιο για τα όσα δήλωσε για τη γενοκτονία των Ποντίων ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης ξεκίνησε την ομιλία του επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα ο κ. Χρήστος Κέλλας, σημειώνοντας με νόημα πως «ο Υπουργός Παιδείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσε από το βιβλίο Ιστορίας το κεφάλαιο του ποντιακού Ελληνισμού». «Για πρώτη φορά Υπουργός Ελληνικής Κυβέρνησης αμφισβητεί την γενοκτονία των Ποντίων. Μήπως τελικά βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιο σχέδιο που εξελίσσεται ερήμην της Βουλής;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ.

Στη συνέχεια, αναλύοντας τις προβλεπόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ. Κέλλας, μίλησε για «εξόντωση του αγροτικού κόσμου» τονίζοντας: «Η πρώτη ρύθμιση αφορά την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου. Είναι ένα καίριο χτύπημα στην πρωτογενή παραγωγή, για την οποία όλοι σε αυτή την αίθουσα συμφωνούμε ότι είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης ώστε να βγούμε από την οικονομική κρίση. Έχετε εξουθενώσει τους αγρότες με την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Ακολουθούν η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης από 13% σε 20% και στο 26% το 2016. Υπερτριπλασιάζετε τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, αυξάνετε την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 100%, φορολογείτε και τις επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ και τώρα καταργείτε και το αγροτικό πετρέλαιο. Αυτά δεν υπήρχαν επί των ημερών μας. Και επί τη ευκαιρία, τι θα γίνει με την ενιαία συνδεδεμένη, τι θα γίνει με το αγροτικό πετρέλαιο του περασμένου έτους ;

Ο κ Κέλλας κατηγόρησε εν συνεχεία την Κυβέρνηση ότι καταδικάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε την διαχείριση των οικονομικών των περιφερειών, ενώ τώρα στην ουσία η Κυβέρνηση υποβαθμίζει η μάλλον ακυρώνει τον ρόλο των περιφερειακών συμβουλίων και των περιφερειών, προσπαθώντας να ελέγξει την διαδικασία αναθεώρησης των ΠΕΣΔΑ .

Ιδιαίτερα στάθηκε και στο ζήτημα των πολυτέκνων καλώντας την Κυβέρνηση να επιδείξει μία ελάχιστη ευαισθησία, στους πολύτεκνους, ώστε να δικαιούνται μεταγραφή, χωρίς να εμπίπτουν στο ποσοστό του 15%;»,

Η ώρα της αλήθειας έφτασε κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής. Εμείς θα ψηφίζουμε ό, τι θεωρούμε σωστό, αλλά εσείς έχετε την ευθύνη και η ευθύνη αυτή  κύριοι της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλη και σας βαρύνει εξ ολοκλήρου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass