×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/156321

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 18:36

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Για ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα του Δήμου Τρικκαίων ενημερώθηκε χθες ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ από τον δήμαρχο της πόλης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στα Τρίκαλα.


Συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρεμπέκα Φονγκ, ο Πρέσβης ενημερώθηκε για τις οικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις του Δήμου, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν στην υιοθέτηση "έξυπνων" τεχνολογιών στην περιοχή, στο «σχέδιο Ασκληπιός» αλλά και στις ιαματικές πηγές στο Ρίζωμα.
Ο κ. Πάιατ έδειξε ενδιαφέρον για την αδελφοποιημένη αμερικανική πόλη Τιουσόν της Αριζόνα. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής με αφετηρία την 23η Οκτωβρίου 2019, όταν θα συμπληρώνονται 70 χρόνια από τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης στα Τρίκαλα, θα υπάρξει ένας ειδικός σχεδιασμός για την επανεκκίνηση των σχέσεων ανάμεσα σε δύο πόλεις.
Επίσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη ο πρέσβης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο και τη ζωή του μεγάλου Τρικαλινού συνθέτη, ακούγοντας και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» από μουσικούς της περιοχής.
Η διήμερη επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα στα Τρίκαλα, έκλεισε με βόλτα με ποδήλατα «ματρακάδες» που έφερε ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Ιωάννης Κουτεντάκης, αλλά και με ένα λεύκωμα – δώρο του πρωταθλητή ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Πρέσβης των ΗΠΑ παραβρέθηκε και στην τελετή παράδοσης βεβαιώσεων σε 42 μαθήτριες που μετείχαν στο πρόγραμμα Code Girls 2.0. Πρόκειται για πρόγραμμα που για δεύτερη χρονιά υλοποιείται στα Τρίκαλα, από το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού «Ματαρόα», με τη συνδιοργάνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων. Στη συνέχεια, στους χώρους του 7ου Λυκείου Τρικάλων, είδε από κοντά το ρομπότ της Ομάδας Ρομποτικής του σχολείου, που πήρε το πρώτο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για Λύκεια.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Πράιατ, ως τον πρώτο επίσημο επισκέπτη της νέας έκθεσης με παλιές φωτογραφίες των Τρικάλων, που ήδη λειτουργεί στο Ρολόι του Φρουρίου.

Gallery άρθρου

{gallery}156321{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass