Teqball στα Τρίκαλα

Αθλημα – πρόγραμμα εκγύμνασης προωθεί ο Δήμος

Δημοσίευση: 26 Απρ 2021 16:45

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Ένα νέο άθλημα – πρόγραμμα εκγύμνασης εισάγει στα Τρίκαλα ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για το Teqball, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, κάτι μεταξύ ποδοσφαίρου τάβλας και ποδοβόλεϊ με κανόνες πινγκ - πονγκ, που παίζεται σε τραπέζι όμοιο με αυτό του πινγκ - πονγκ, το οποίο όμως είναι… κυρτό.
Είναι μια νέα τάση παγκοσμίως στην εκγύμναση αθλητών/τριών και τα πρώτα δύο τραπέζια βρίσκονται ήδη στο πάρκο του Αη Γιώργη και στο αθλητικό κέντρο Πυργετού.
Ο Δήμος Τρικκαίων, ενισχύοντας τις υποδομές για εκγύμναση όλων, μετά τις πολλαπλές εγκαταστάσεις και τον υπαίθριο εξοπλισμό, προμηθεύτηκε τα δύο αυτά τραπέζια. «Στόχος, το να βοηθούμε περισσότερους/ες να αθλούνται και να δίνουν έμφαση στην υγεία τους», επισήμανε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Εφη Λεβέντη.
Το πρώτο διάστημα, για λόγους ασφαλείας, θα είναι δυνατή η χρήση των τραπεζιών μόνο τις πρωινές ώρες.
Η ειδική κλίση του τραπεζιού επιτρέπει στην μπάλα να πέφτει ακριβώς πίσω στον συμπαίκτη και να μη μένει στάσιμη στη μέση του τραπεζιού όπως θα συνέβαινε με ένα επίπεδο τραπέζι πινγκ πονγκ. Το τραπέζι έχει διαστάσεις 1,5Χ3 μέτρα και λόγω κατασκευής είναι ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες και στην ηλιακή ακτινοβολία, επομένως είναι ιδανικό τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Η βάση του επίσης μπορεί να βιδωθεί στο έδαφος.

 

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ
Το teqball αποτελεί ουγγρική εφεύρεση η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην τον Ιούλιο του 2014.
Το υβριδικό αυτό άθλημα θυμίζει πολλά άλλα αθλήματα, αλλά δε μοιάζει με κανένα άλλο: ποδόσφαιρο, ποδοβόλεϊ, πινγκ – πονγκ και ίσως τένις, είναι ορισμένα από αυτά.
Το Teqball δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, παίζεται με κοινή μπάλα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις και πινγκ - πονγκ.
Το teqball μπορεί να παιχτεί από 2 παίκτες (μονό παιχνίδι), 3 παίκτες (Γαλλικό διπλό), 4 παίκτες (διπλό παιχνίδι) ή ακόμα και από περισσότερους παίκτες. Σε αυτό το τραπέζι μπορούν να διεξαχθούν τόσο ατομικά παιχνίδια όσο και προπονήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass