ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

«Τρέχουν» σημαντικά έργα σε Παιδεία και Πολιτισμό το 2022

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2022 14:00

ΤΡΙΚΑΛΑ
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδει ο Δήμος Τρικκαίων για το 2022 στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Τα έργα που έχουν ενταχθεί, όσα ήδη υλοποιούνται και όσα αναμένεται να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, λειτουργούν τριπλά: εκσυγχρονίζουν τις υπάρχουσες υποδομές, δημιουργούν νέες και δίνουν χώρο και ρόλο στις τοπικές δυνάμεις της κοινωνίας να αναπτύξουν δραστηριότητες σε τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας.


Σε επίπεδο αριθμών, όπως είχε σημειώσει ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τομέας της Παιδείας καταλαμβάνει το 10,4% των πόρων για το 2022 σε έργα, ενώ ε ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός το 16,2%.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη:
- δημιουργήσει ειδική εφαρμογή (app), την Trikala School Care. Μέσω αυτής, οι διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων άμεσα και σε πραγματικό χρόνο ενημερώνουν τον Δήμο για τα προβλήματα λειτουργικής φύσης που ανακύπτουν, προκειμένου ο Δήμος, αφού τα ομαδοποιήσει, να τα επιλύει το συντομότερο δυνατό
- προγραμματίσει να αξιοποιεί το διάστημα στο οποίο είναι κλειστά τα σχολεία, προκειμένου να υλοποιεί όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης (ελαιοχρωματισμούς, εργασίες σε τουαλέτες, υδρορροές, υποδομές, στέγες κ.α.).
Υπό ένταξη, καθώς έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο «Αντώνης Τρίτσης», είναι τα πολύ σημαντικά για την Εκπαίδευση.
Τέλος, το δε διπλής σημασίας έργο (και Αθλητισμού και Παιδείας) για «Κατασκευή εκπαιδευτικού πολυχώρου άθλησης στο ΤΕΦΑΑ» (προϋπολογισμού 400.000 €) είναι έργο με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Τρικκαίων, αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass