ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΕΒ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Αυγουστιάτικες παρακλήσεις στο θέατρο Βελίκας

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2017 18:45

«Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), σε τοποθέτησή μου μετέφερα την εμπειρία που αποκόμισα από τις δράσεις της μητρόπολής μας εκτός των άλλων τομέων και στον χώρο του Πολιτισμού, με τη δημιουργία και την παρέμβαση της “Μαγνήτων Κιβωτού”, καταθέτοντας ότι αποτελεί μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά».


Με τα παραπάνω επαινετικά λόγια, χαιρέτισε την εκδήλωση ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, εξαίροντας την έμπνευση και τη συμβολή του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και στον Πολιτισμό.
Κατά τα λοιπά, και προχθές Πέμπτη 3 Αυγούστου, συνεχίστηκαν οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2017», θεσμός πλέον της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην περιοχή της Αγιάς.
«Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Βελίκα Αγιάς, εκδήλωση στο πλαίσιο των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2017», κατόπιν πιεστικής επιθυμίας τόσο των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, όσο και του διοργανωτή φορέα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Μητρόπολη Δημητριάδος.
Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Παρακλητικό Κανόνα προς τη Θεοτόκο, στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στη συνέχεια στο Ανοιχτό Θέατρο της Βελίκας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Μουσική εκδήλωση, συνέχεια της Παράκλησης, όπως αρέσκεται να αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Ιγνάτιος.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο φορέας Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Φιλοκτήτης».
Μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του Συλλόγου, Αντωνία Χατζοπούλου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο σε διαφορετικές περιοχές τη σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων πολιτισμού με στόχο να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς». Η περίπτωση όμως της Αγιάς είναι τελείως διαφορετική. Δεδομένου ότι ανήκει στη Μητρόπολη Δημητριάδος, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ανάλογη εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή. Η Βελίκα όμως με τη συμμετοχή της, τη συμπαράσταση κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και των υποδομών της, προκρίνεται κάθε χρονιά.
Το παραδοσιακό σχήμα αποτελούσαν οι μουσικοί: Μαρίνα Μπαρούτα στο τραγούδι, Νίκος Κερασιώτης στο κλαρίνο, Αναστασία Λύτρα, κρουστά και τραγούδι, με την καθοδήγηση του Κώστα Μούτου, που έπαιξε λαούτο και τραγούδησε.
Ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Θεολόγος και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, αναφέρθηκαν στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, καταγράφοντας και παρέχοντας πληροφορίες για τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.
Οι κάτοικοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής του παραλιακού μετώπου κατέκλισαν το θέατρο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει αυτή τη συναυλία. Μεταξύ των παρισταμένων, ήταν ο αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος, ιερείς της περιφέρειας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, η αντιδήμαρχος Χριστίνα Γιαννουλέα και δημοτικοί σύμβουλοι.
Στο τέλος της συναυλίας, οι γυναίκες του «Φιλοκτήτη» ετοίμασαν και μοίρασαν παραδοσιακές νηστίσιμες πίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass