ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 22:14

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Με δύο συγκεντρώσεις κορυφώθηκαν χθες στα Φάρσαλα, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι εκδηλώσεις για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στις 12 το μεσημέρι, η Δημοτική Αρχή Φαρσάλων, σύλλογοι, φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της πόλης τίμησαν την 44η επέτειο με ομιλία της μαθήτριας της Γ’ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Φαρσάλων Μαρίας-Ευαγγελίας Αργυράκη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Για μία ακόμη χρονιά βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Πάλι μία από τα ίδια όμως; Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μια γιορτή, ούτε μνημόσυνο. Είναι μάθημα για το σήμερα, για το αύριο, όχι απλά για να θυμηθούμε, αλλά για να διδαχθούμε και να καταλάβουμε ότι η ιστορία πάει μπροστά. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά και τίποτα δεν φαίνεται να άλλαξε. Τα συναισθήματα επίκαιρα όσο ποτέ! Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία. Όπως τότε έτσι και σήμερα χρειάζεται να βάλουμε όλοι πλάτες για την κοινωνία των αναγκών μας, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο για τον ελληνικό λαό σήμερα. Είτε σκύβουμε το κεφάλι είτε πάμε μπροστά διεκδικώντας αυτά που πραγματικά μας ανήκουν. Η απάντηση δεδομένη... δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα, όχι λοιπόν σε όλα τα μέτρα που έχουν αποφασίσει να μας φέρουν. Ας γίνει λοιπόν η επέτειος του Πολυτεχνείου αφετηρία νέων αγώνων για τη νεολαία και τον λαό, ώστε εμείς να είμαστε αυτοί που θα ζήσουμε σε μια άλλη κοινωνία.
Τιμάμε την εξέγερση της 17 Νοέμβρη με πάλη και για το σήμερα».
Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Φαρσάλων, το Εργατικό Κέντρο, την παράταξη Συμπολιτεία Πολιτών» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Αναγέννηση Φαρσάλων, το 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων, το 1ο Λύκειο Φαρσάλων. Τέλος, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μπαμπανίκας, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων. Τύμπας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων. Δερλός, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κική Παναγιωτοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Ε.Κ. του Εμπορικού Συλλόγου, της Αναγέννησης Φαρσάλων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και αρκετός κόσμος. Τους ήρωες του Πολυτεχνείου τίμησαν με διάφορες εκδηλώσεις τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων, όπου μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, ερμήνευσαν τραγούδια και έγιναν ομιλίες σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973.
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου το Συνδικάτο Οικοδόμων τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με ομιλία του προέδρου του Συλλόγου κ. Απόστολου Αναγνώστου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε αγωνιστικά αντιιμπεριαλιστικά την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας εναντίον της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών. Το Πολυτεχνείο ζει, δείχνει τον δρόμο του αγώνα και μας θέλει ανυπότακτους. Πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση».
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων από το Συνδικάτο Οικοδόμων και την ΚΟΒ Φαρσάλων του ΚΚΕ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετός κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass