ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γονείς εναντίον ιδιοκτητών σκύλων

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2018 22:30

Έριδες ανάμεσα σε γονείς που χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές με τα παιδιά τους και ιδιοκτήτες τετράποδων που χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους για τις ανάγκες των σκυλιών τους δημιουργούνται καθημερινά στη Λάρισα.

Οι μεν θεωρούν ότι οι δε ρυπαίνουν τα σημεία όπου παίζουν μικρά παιδιά, οι δε διαμαρτύρονται ότι τα σκυλιά είναι καθαρά και πως δεν υπάρχουν μέρη στην πόλη, όπου τα ζώα μπορούν να είναι ελεύθερα. Ο καθένας από την πλευρά του υποστηρίζει το «δίκιο» του και τη λύση καλείται να δώσει ...η αστυνομία.

Πιο πρόσφατο περιστατικό η καταγγελία μητέρας που έκανε παρατήρηση σε ιδιοκτήτρια σκύλου, η οποία άφηνε το ζωάκι της να κάνει τις ανάγκες του μέσα στον χώρο παιδικής χαράς, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ψαρών. Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού αντέδρασε λέγοντας ότι έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί, ενώ τόνισε δεικτικά στη μητέρα ότι το σκυλάκι της έχει κάνει περισσότερα εμβόλια από το παιδάκι.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά ανήκει σε αυτές που έχουν λάβει πιστοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, έξω από τον χώρο υπάρχει ταμπέλα που με ευκρίνεια δηλώνει ότι απαγορεύεται η είσοδος σε ζώα συντροφιάς, εξαιρουμένων των σκύλων – συνοδών ατόμων με αναπηρία. Φυσικά, αυτές οι εικόνες δεν εντοπίζονται μόνο στο προαναφερθέν σημείο, αλλά σε δεκάδες άλλες πιστοποιημένες ή μη, περιφραγμένες ή όχι παιδικές χαρές που συχνά μετατρέπονται σε αποχωρητήρια σκύλων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σούλτη είναι σαφές ότι δεν είναι εφικτό να γίνεται έλεγχος για τα αδέσποτα ζώα. Σε ό,τι αφορά στα δεσποζόμενα σε κλειστές παιδικές χαρές και χώρους όπου απαγορεύεται η ύπαρξη τετράποδων συνιστά οι πολίτες να καλούν την αστυνομία προκειμένου να διευθετήσει το ζήτημα, είτε κάνοντας σύσταση είτε επιβάλλοντας πρόστιμα. Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Σούλτης, στόχος του Δήμου Λαρισαίων είναι σταδιακά να γίνει ανάπλαση όλων των παιδικών χαρών, ξεκινώντας από 12 επιλεγμένες σε διάφορα σημεία της πόλης και για τις οποίες ήδη έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Από την πλευρά τους πάντως, οι ιδιοκτήτες σκύλων διαμαρτύρονται καθώς πλην του πάρκου σκύλων στην κοίτη του Πηνειού, το οποίο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει σκύλους, δεν έχουν πού αλλού να αφήσουν ελεύθερα τα ζωντανά τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα περιττώματά τους από οποιοδήποτε σημείο, είτε πρόκειται για πεζοδρόμια, παιδικές χαρές και πάρκα.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα παραμένει και για τις δύο πλευρές, που αναζητούν χώρους προκειμένου παιδιά και τετράποδα να παίξουν ελεύθερα.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass