ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

«Ναι» στο διαδίκτυο αλλά με προσοχή στη χρήση του

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 12:30

 Η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) και ο Δήμος Τεμπών, αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες προκλήσεις της ηλεκτρονικής εποχής και τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη χρήση του διαδικτύου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Στην ημερίδα που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Συκουρίου, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με τις ομιλίες τους, επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που εγκυμονούν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Παρουσιάστηκαν οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, με τους ομιλητές να τονίζουν «ναι στο διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του» ενώ στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική αποπλάνηση ανηλίκων γνωστή και ως grooming, αναφερόμενοι στα «αρπαχτικά του Ίντερνετ» ως είναι γνωστοί οι ενήλικες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικους.

Αναφορά έγινε και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyberbullying. Αναφερόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστό στους χρήστες του Facebook, πως ότι προσωπικό τους ανεβάζουν δεν είναι πλέον δικό τους και πόσο επικίνδυνο είναι το check-in.

Βασική συμβουλή τους προς τους εφήβους για την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να συζητούν με τους γονείς τους, ό,τι τους απασχολεί σχετικά με τη διαδικτυακή τους ζωή.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) Αχιλλέας Καλαμπούκας και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τεμπών Κωνσταντίνος Νταφούλης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Λάμπρος Ζάρρας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass