Καθαρή νίκη Χρ. Καπετάνου στη ΝΟΔΕ Λάρισας

* Τι δήλωσε στην «ΕτΔ»* Ανετη επικράτηση της Σοφίας Ζαχαρή *Ποιοι προηγούνται στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας , ποιοι εκλέγονται στη ΔΗΜΤΟ Κιλελέρ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2018 21:20

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος στις χθεσινές γαλάζιες εσωκομματικές εκλογές του νομού, επικρατώντας του συνυποψηφίου του Ηλία Σουφλιά. Στη μία τα ξημερώματα το ποσοστό ήταν περίπου 65% έναντι 35% του αντιπάλου του.

Στη ΔΗΜΤΟ Λάρισας η οδοντίατρος κ. Σοφία Ζαχαρή είναι η μεγάλη νικήτρια της “μάχης” για τον προεδρικό θώκο, αφού επικράτησε της εκπαιδευτικού και πρώην αντιδημάρχου κ. Ελένης Ξυνοπούλου.

Στις άλλες δύο ΔΗΜΤΟ, όπου στήθηκαν κάλπες, άρωμα γυναίκας έχουμε και στα Φάρσαλα, όπου επανεκλέχθηκε πρόεδρος η Μαργαρίτα Γκότη, η οποία νίκησε για δεύτερη φορά τον δικηγόρο Γιώργο Αγγελακόπουλο, ενώ ο γεωπόνος Δημήτρης Τσιάρας επικράτησε του αγρότη Χρ. Σταυροθεόδωρου στον Δήμο Κιλελέρ.

Στις άλλες τέσσερις επαρχίες της Λάρισας οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκαν χωρίς κάλπη, καθώς είχαμε μοναδικές υποψηφιότητες. Ετσι εκλέχτηκαν: Στη ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας ο κρεοπώλης κ. Θωμάς Κίτσης, στη ΔΗΜΤΟ Τεμπών, ο διευθυντής του 39ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Χρήστος Κίτσιος, στη ΔΗΜΤΟ Αγιάς ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Χρήστος Χατζησαλάτας και στη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου ο κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος καθώς αποσύρθηκε για τη γνωστή υπόθεση με την προσβασιμότητα στο εκλογικό τμήμα, ο κτηνοτρόφος κ. Στέλιος Σπανογιάννης.

Τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η καταμέτρηση για τα 19 μέλη που θα στελεχώσουν τη ΝΟΔΕ, ενώ γενικότερα η προσέλευση των ψηφοφόρων κυμάνθηκε στο 75-80%.

ΝΟΔΕ

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος επικράτησε του αντιπάλου του Ηλία Σουφλιά στις 6 από τις 7 ΔΗΜΤΟ, δηλαδή στη Λάρισα, στα Φάρσαλα (με 440 καταμετρημένα ψηφοδέλτια Καπετάνος 315, Σουφλιάς 125), στο Κιλελέρ (189 έναντι 164), στον Τύρναβο συγκέντρωσε 526 ψήφους έναντι 133, στην Ελασσόνα 177 ψήφους, έναντι 125. Μόνο στην επαρχία Αγιάς κέρδισε ο Ηλίας Σουφλιάς επικρατώντας στη μάχη για την προεδρία της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, με 98 ψήφους έναντι 70 του κ. Χρήστου Καπετάνου.

Στις 7 κάλπες της Λάρισας ο Χρ. Καπετάνος προηγούνταν του κ. Σουφλιά ως εξής: 1ο Εκλογικό: Καπετάνος 230 – 142 Σουφλιάς, 2ο Εκλογικό: Καπετάνος 220 – 147 Σουφλιάς, 3ο Εκλογικό: Καπετάνος 203 – 130 Σουφλιάς, 4ο Εκλογικό: Καπετάνος 222 – 151 Σουφλιάς, 5ο Εκλογικό: Καπετάνος 195 -131 Σουφλιάς, 6ο Εκλογικό (ανεπίσημο) 190-147 και στο 7ο Εκλογικό: Καπετάνος 208 – 120 Σουφλιάς.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ

Σε δηλώσεις του στην «ΕτΔ» ο Χρήστος Καπετάνος ανέφερε τα εξής: Το εκλογικό αποτέλεσμα στη ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας αποτελεί μια νίκη όλων των Νεοδημοκρατών και κανενός άλλου. Αποδείξαμε στον Νομό ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη με αταλάντευτο σκοπό και στόχο να γίνει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός και να βγούμε από τη μέγγενη των μνημονίων. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες με νηφαλιότητα και εξετέλεσαν το εκλογικό καθήκον τους. Οφείλω να ευχαριστησω και τους φίλους και συνεργάτες μου για τον αγώνα που έδωσαν, με τιμιότητα και ανιδιοτέλεια.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Σε γενικές γραμμές ήρεμο ήταν το κλίμα που επικράτησε στα εκλογικά κέντρα του νομού, με την προσέλευση να κορυφώνεται κυρίως μετά την εκκλησία (10 με 11π.μ.) και το μεσημέρι (1 με 2:30 μ.μ.). Λίγο μετά τις 7 μ.μ., έκλεισαν οι κάλπες, με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να επικοινωνούν με τα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να ρωτήσουν αν συντρέχουν λόγοι παράτασης, με την απάντηση εξ Αθηνών να είναι αρνητική.

Σε δηλώσεις τους οι δύο πρόεδροι για τη ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος και Ηλίας Σουφλιάς εστίαζαν στην ανάγκη από αυτή τη διαδικασία το κόμμα στον Νομό να βγει ενωμένο και ισχυρό, ώστε να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

ΣΥΝΕΔΡΟΙ

Οι 29 σύνεδροι του νομού που θεωρούνται εκλεγμένοι λόγω μη επιλαχόντων είναι οι παρακάτω: Αναστασίου Ιωάννης, Βράκας Βασίλειος, Γεραποστόλου Ιωάννης, Γκουτζέλας Αθανάσιος, Γουμενόπουλος Γεώργιος, Δασταυρίδης Γρηγόριος, Δαφέρμος Βάιος, Δόκου Σουλτάνα (Τάνια), Ζήλος Αντώνιος, Ζιάκα Βασιλική, Καραΐσκος Αθανάσιος, Κατσίδης Παναγιώτης, Κορομηλά-Τάξου Ευγενία, Κυρλόγλου Ιωάννα (Βάνα), Λυγούρας Κων/νος, Μέκρα-Καλφούντζου Βασιλική, Μπούμπας Ιωάννης, Μπουρνάκα Παναγιώτα, Νάρης Αστέριος, Νινίκας Κων/νος, Ντογκούλης Δημήτριος, Ολύμπιος Αθανάσιος (Σάκης), Παναγάκη-Παπαδοπούλου Βασιλική, Παπαδούλη Αντιγόνη, Ρεβήσιος Νικόλαος, Σαρατζιώτης Αθανάσιος, Σιώμου Βασιλική, Τσάτσος Αλέξανδρος, Τσιλιάκος Χαρίλαος.

ΔΗΜΤΟ Λάρισας

Η οδοντίατρος κ. Σοφία Ζαχαρή είναι η μεγάλη νικήτρια της “μάχης” για τον προεδρικό θώκο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επικράτησε της εκπαιδευτικού και πρώην αντιδημάρχου Λάρισας κ. Ελένης Ξυνοπούλου. Αναλυτικότερα έλαβε 1.487 ψήφους και ποσοστό 63,25%, έναντι 865 ψήφων και 36,73% της αντιπάλου της. Από την αρχή η κ. Ζαχαρή πήρε προβάδισμα, το οποίο και αύξανε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Ως προς τα μέλη της ΔΗΜΤΟ στις 6 από τις 7 κάλπες προηγούνταν οι εξής (εκλέγονται οι 8): Μέκρα-Καλφούντζου Βασιλική 569 ψήφοι, Καζαντζή Τριανταφυλλιά 468, Σταυροθεόδωρος Αχιλλέας 449, Λυγούρας Κων/νος 410, Μπότσαρη Ευαγγελία (Λίλα) 341, Φιτσιλής Παναγιώτης 320, Καρτέρης Κων/νος 293, Γουμενόπουλος Γεώργιος 268, Κουτούδη Μαρία 257, Κυρόπουλος Θεόδωρος 249, Φασούλας Νικόλαος 239, Κατσιαφλιάκα Βασιλική 234.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Στη ΔΗΜΤΟ Κιλελέρ νικητής αναδείχθηκε για τον προεδρικό θώκο ο τεχνολόγος γεωπόνος κ. Δημήτρης Τσιάρας, επικρατώντας του κ. Χρήστου Σταυροθεόδωρου. Συγκεκριμένα ο κ. Τσιάρας έλαβε 223 ψήφους έναντι 150 του κ. Σταυροθεόδωρου. Βρέθηκαν ακόμη 10 λευκά κι ένα άκυρο. Επειδή ο κ. Σταυροθεόδωρος έπιασε το μέτρο του 40% θα μετέχει στη ΔΗΜΤΟ, η οποία από 9μελή αυξάνεται σε 10μελή. Στις κάλπες που στήθηκαν στο πρώην δημαρχείο Πλατυκάμπου προσήλθαν να ψηφίσουν 384 Νεοδημοκράτες επί συνόλου 446 εγγεγραμμένων. Τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν για τη ΔΗΜΤΟ, ενώ για τα ήδη εκλεγμένα μέλη της, τα περισσότερα ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη ήταν λευκά. Ακολούθησαν γύρω στις 11 μ.μ. τα αποτελέσματα για τη ΝΟΔΕ.

Στη ΔΗΜΤΟ εκλέχθηκαν ως μέλη οι: Ζήγρας Χρήστος, Ζιάμας Γεώργιος, Καραμήτρος Δημήτριος, Κουμάρογλoυ Δημήτριος, Μουζάλας Ευάγγελος, Μπακαλόπουλος Βασίλειος, Ντογκούλης Δημήτριος, Παπαδούλη Αντιγόνη, Ρουμπακιάς Αθανάσιος.

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Ρούστας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass