ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

«Τη φύση στην καλή της ώρα εβρήκα»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 15:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλλιπεύκη και στο Δημοτικό Σχολείο, η εκδήλωση αφιέρωμα στη μάνα, που οργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη», το διήμερο 12 και 13 Μαΐου 2018.
Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και έστειλαν τις φωτογραφίες τους με θέμα τα αγριολούλουδα του Κάτω Ολύμπου και τα λουλούδια του Μάη της Καλλιπεύκης, δεκατρία άτομα (για τον διαγωνισμό) και τέσσερα εκτός διαγωνισμού, γιατί οι φωτογραφίες τους είχαν δημοσιευθεί ή είχαν τραβηχτεί σε άλλα μέρη. Τα βραβεία απονεμήθηκαν με τη λήξη της γιορτής, στον χώρο της έκθεσης.


Η γιορτή ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου του Συλλόγου, Παναγιώτη Παπαϊωάννου, που αναφέρθηκε στην ημέρα, μετέφερε τις ευχές για καλή επιτυχία του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, όσους συμμετείχαν με τις φωτογραφίες τους και τους παρευρισκόμενους.
Συνεχίστηκε με την απαγγελία του ποιήματος «Μάνα Καλλιπευκιώτισσα» (από το βιβλίο «Ωδή στην Καλλιπεύκη - Επιστροφή», που πρόσφατα εκδόθηκε από το σύλλογο), από τη Λίτσα Θεοδώρου.
Στη συνέχεια, η Στεμίνα Σαπουνά, αφηγήθηκε την παραμυθοϊστορία «Η μαμά κάνει απεργία» (σε διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο της Λίτσας Ψαραύτη), που γοήτευσε όλους.
Ακολούθως, ο Αποστόλης Αστ. Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της Καλλιπευκιώτισσας μάνας, κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή συνοδεύοντάς την με το μπουζούκι του και με τα τραγούδια «Μάνα» (του Λουδοβίκου των Ανωγείων), «Πέρδικα» (παραδοσιακό της Λέσβου), «Κάποια μάνα αναστενάζει» (του Τσιτσάνη) και έκλεισε με το «Καλλιπεύκη μάνα», δικό του τραγούδι, ειδικά για την ημέρα.
Οι παρευρισκόμενοι, θαύμασαν τις φωτογραφίες με τα υπέροχα αγριολούλουδα της Καλλιπεύκης και του Κάτω Ολύμπου. Ακολούθησε η απονομή και μοιράστηκαν οι φωτογραφίες της έκθεσης, σε όλες τις γυναίκες που παρευρέθηκαν.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας.   
Νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας:
- Πρώτο βραβείο: Γεροφώτη Μαρία (φίλτρο νερού πάγκου, προσφορά της water plus, Ρούσβελτ 26, Λάρισα)
- Δεύτερο βραβείο: Ψαρρός Απόστολος, (τρίποδο φωτογραφικής, προσφορά του Μ.Ε.Σ.Α.Κ.)
- Τρίτο βραβείο: Κυλινδρής Ιωάννης (θήκη φωτογραφικής, προσφορά του Μ.Ε.Σ.Α.Κ.)
Οι τρεις πρώτοι έλαβαν και από ένα σακί πατάτες Καλλιπεύκης (προσφορά του Οικονόμου Αποστόλη, παραγωγού πατάτας, Καλλιπεύκη). Το βραβείο για τον νεότερο σε ηλικία φωτογράφο, δεν απονεμήθηκε.
Συμμετείχαν με τις φωτογραφίες τους οι: Ανδρέου Νίκος, Βαρδακάρη Μαρία, Γεροφώτη Μαρία, Γουγουλιά Φλώρα, Γουγουλιάς Δημήτρης, Δέλλιου Μαρία, Ίτσκου Νατάσα, Κυλινδρής Ιωάννης, Σαμαρά Μαρκέλλα, Σιαμήτρας Διονύσης, Χριστοδούλου Ελένη, Χριστοδούλου Χριστίνα, Ψαρρός Αποστόλης και εκτός διαγωνισμού οι: Μασούρας Αποστόλης, Κυριατζής Βαγγέλης, Κυριατζή Σέλλη, Παπαϊωάννου Παναγιώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass