Οριστικά στον Δήμο το διατηρητέο «κτίριο Μουσσόν»

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 16:30

Στην πόλη της Λάρισας και στον Δήμο Λαρισαίων περιέρχεται και επισήμως το ιστορικό «κτίριο Μουσσόν», στη συμβολή των οδών Παλαιστίνης και Φαρμακίδου.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και οι ιδιοκτήτες του κτιρίου υπέγραψαν προχθές τα σχετικά συμβόλαια, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «η «Οικία Μουσσόν» είχε χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας με την Υπουργική Απόφαση του 1983. Πρόκειται για το γνωστό αρχοντικό του Αβραάμ Μουσσόν, κτίσμα από την περίοδο του μεσοπολέμου. H οικοδόμησή του άρχισε το 1929 και προοριζόταν για κατοικία.

 Αρχιτεκτονικά το οίκημα ανήκει στο κίνημα του εκλεκτισμού (διάδοχος του νεοκλασικισμού) του μεσοπολέμου. Διακρίνεται εξωτερικά για τις πλούσιες προσθήκες στις εξωτερικές επιφάνειες και εσωτερικά από το ύψος της οροφής, τα ανισόπεδα δάπεδα των δωματίων και τη λιτότητα των επιφανειών.

Το κτίριο στην εξέλιξη του χρόνου χρησιμοποιήθηκε ως οικία, στέγασε υπηρεσίες και οργανισμούς, ενώ η τελευταία του χρήση ήταν ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σημειώνεται ότι το ακίνητο μεταβιβάστηκε στον Δήμο Λαρισαίων από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, διαδόχους των Ευριπίδη Σταθόπουλου, Κωνσταντίνου Κυρίτση και Ηλία Κυρίτση, οι οποίοι το είχαν αποκτήσει με αγορά το 1966.

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων και την οριστική παραλαβή του κτιρίου πρώτο μέλημα του Δήμου είναι η συντήρηση του κτιρίου και στη συνέχεια η αξιοποίησή του».

Στην υπογραφή των συμβολαίων παρόντες εκτός του δημάρχου και των ιδιοκτητών ήταν οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δημ. Μαβίδης, καθώς και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Γ. Χατζούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass