Εδώ το καλό καρπούζι!

ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 22:24

Ο ερχομός του καλοκαιριού δεν συνοδεύεται μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις εξορμήσεις στις παραλίες, αλλά κι από τα καλοκαιρινά φρούτα που μπαίνουν στην καθημερινή μας διατροφή, με κυρίαρχο το καρπούζι.

Τις προηγούμενες ημέρες στήθηκαν στη Λάρισα οι υπαίθριοι πάγκοι διάθεσης των καρπουζιών και των πεπονιών, διευρύνοντας τις επιλογές των καταναλωτών, εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές.

Όπως είναι γνωστό στον Δήμο Λαρισαίων οι εποχικές υπαίθριες θέσεις διάθεσης των καρπουζιών καθορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζει και το σχετικό αντίτιμο. Φέτος τα σημεία όπου στήθηκαν οι πάγκοι είναι ίδια με πέρυσι, 25 στον αριθμό, εκ των οποίων τα 16 ανήκουν σε παραγωγούς από τον πρώην Δήμο Κραννώνα (Ραχούλα, Κοιλάδα, κλπ). Αυτή η διαδικασία της εκμίσθωσης επιφέρει στον δήμο έσοδα, περίπου 15.000 ευρώ τον χρόνο, αν και λόγω των δύο προηγούμενων χρόνων, όταν η τιμή του καρπουζιού κατρακύλησε και το κέρδος των παραγωγών μειώθηκε αισθητά, φέτος υπάρχει πρόθεση μείωσης του αντιτίμου από τη δημοτική αρχή. Όσον αφορά στις τιμές πώλησης του καρπουζιού στην αγορά, αυτές κυμαίνονται περίπου στα 50 λεπτά και στα πεπόνια 1,20 ευρώ\κιλό.

Σχετικά με τις τιμές που πωλούν οι παραγωγοί σε εμπόρους (κυρίως για εξαγωγές ή για Αθήνα, νησιά), υπάρχει ένας προβληματισμός για τη χαμηλή τιμή. Τη στιγμή που σε άλλες περιοχές, όπως στην Ηλεία και στην Κρήτη οι τιμές ξεκίνησαν με 50-60 λεπτά και τώρα υποχώρησαν στα 30 λεπτά για τις βαρέλες και 20 λεπτά για τα στρογγυλά, στη Λάρισα από τα 30 λεπτά που κλείστηκαν οι πρώτες συμφωνίες στις 20 Μαΐου, τώρα η τιμή έχει υποχωρήσει στα 17 λεπτά. Και σε λίγες μέρες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κι αυτά των Τρικάλων, η τιμή για τους Λαρισαίους παραγωγούς θα πέσει κι άλλο.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass