Επιτροπές επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά

ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Μετά τον Δήμο Λαρισαίων, που ήταν από τους πρώτους που ενεργοποιήθηκε πανελλαδικά για να συμπράξουν στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά όπου είχε διακοπεί λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών και τον Δήμο Κιλελέρ, όπου παρελήφθησαν ήδη οι πρώτες αιτήσεις όσων ευελπιστούν να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση, κι άλλοι δήμοι του νομού συγκρότησαν Επιτροπές, στις οποίες μετέχει συνήθως κάποιος αντιδήμαρχος και εκπρόσωποι της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Έτσι στον Δήμο Λαρισαίων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αξιοποιώντας το άρθρο 36 του ν. 4508/2017 και μετά την έκδοση σχετικής ΚΥΑ που καθορίζει τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, έχουν ήδη γίνει 17 επανασυνδέσεις ενώ πάγωσαν άλλες 40, προφανώς γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Στον Δήμο Κιλελέρ συνεδρίασε η επιτροπή του Δήμου (με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου της ΔΕ Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση), η οποία συστήθηκε με απόφαση του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου κι αφού ήλεγξε τις αιτήσεις, προχώρησε στην έγκριση επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε 6 περιπτώσεις, ενώ δεν φαίνεται να προχωρούν άλλες 4, διότι ή παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών, ή δεν πληρούν τις προυποθέσεις.

Στους Δήμους Τυρνάβου και Αγιάς έχουν συγκροτηθεί οι Επιτροπές και τις αμέσως επόμενες μέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ενώ στον Δήμο Τεμπών δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα διακοπής ρεύματος λόγω οφειλών και γι΄αυτό στην παρούσα φάση δεν συγκροτήθηκε η τριμελής Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός νόμος αφορά σε νοικοκυριά – πρώτες κατοικίες στις οποίες έχει διακοπεί η ρευματοδότηση μέχρι την ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass