Σαββατοκύριακα στο Μεταξοχώρι με τους χάρτες του Χάρη Τζίκα

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2018 16:26

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Συνεχίζεται στο Μεταξοχώρι η διθεματική έκθεση χειρόγραφων χαρτών του Χάρη Τζίκα.
Από τη μια, με έργα από το «Μεταξοχώρι και τα πέριξ», κι από την άλλη, «Οι Δρόμοι του Νερού», έργα μικτής τεχνοτροπίας γκραβούρας και ακουαρέλας.


Όλα τους εντυπωσιακά, δουλεμένα με σπάνια τεχνική, έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό όσων επισκέφτηκαν τις αίθουσες του παλιού Παρθεναγωγείου όπου φιλοξενούνται.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τα σαββατοκύριακα του Ιουνίου, ως το αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη που το Μεταξοχώρι ετοιμάζει για τις αρχές του επόμενου μήνα και ως οι χειρόγραφοι χάρτες του Τζίκα ξεκινήσουν για τον επόμενο καλοκαιρινό τους σταθμό που θα είναι το πανέμορφο Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Αστυπάλαιας.
Η έκθεση στο Μεταξοχώρι είναι αφιερωμένη στον κινηματογραφιστή Jim Wilson, που έζησε στο γραφικό αυτό χωριό του Κισσάβου κατά τις δεκαετίες του 1970 και του ‘80 με τη σύζυγό του, συγγραφέα Κάτια Αντωνοπούλου, αποτυπώνοντας φωτογραφικά και κινηματογραφικά την περιοχή και τους ανθρώπους της.
Για λίγο καιρό, λοιπόν, ακόμη, όσοι δεν ανηφόρησαν στο Μεταξοχώρι, καλό θα ήταν να το πράξουν γρήγορα. Πέρα από το φυσικό κάλλος του χωριού, πέρα από τις αρχιτεκτονικές του ιδιαιτερότητες και την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει, ένας ακόμη λόγος πια είναι και τα «τοπία» του Τζίκα. Τοπία, που, όπως χαρακτηριστικά λέει και η επιμελήτρια της έκθεσης, Ρούλα Αντωνοπούλου, «γαλήνια, ανάλαφρα, από το βλέμμα δραπετεύουν, στη μνήμη αιωρούνται... βάλσαμο στάζουν στο τοπίο της ψυχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass