Πολλά τα αδέσποτα και τα παράπονα…

* ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ – ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 22:20

Αδέσποτα σκυλιά παντού. Αδέσποτα μέσα στην Αγιά, αδέσποτα σε όλη την παραλιακή ζώνη, αδέσποτα στα χωριά της περιοχής. Τα παράπονα των πολιτών, δημοτών, επισκεπτών και παραθεριστών, πάρα πολλά.

Άλλα κυκλοφορούν μόνα τους, άλλα κυκλοφορούν σε αγέλες. Όπως και να ‘χει, πέρα από τη λύπη που προκαλούν, τουλάχιστον στους περισσότερους, προκαλούν και ανησυχία για ενδεχόμενη επίθεσή τους σε κάποιον διερχόμενο. Άλλωστε υπάρχουν, ευτυχώς ελάχιστα, περιστατικά τον τελευταίο καιρό, που ενήλικες αντιμετώπισαν τέτοιου είδους συμβάντα.

«Δεχόμαστε σε καθημερινή βάση τηλεφωνήματα για τραυματισμένα και εγκαταλελειμμένα ζώα που χρήζουν βοήθειας» μας λένε οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Αγιάς «Ζωή». «Το σωματείο μας κάνει ό,τι μπορεί με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει», τονίζουν και εξηγούν για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις ή παρανόηση του ρόλου τους «Το σωματείο απαρτίζεται από εθελοντές και όχι από υπαλλήλους σε εργασιακό καθεστώς και εξασφαλισμένο μηνιαίο μισθό. Τα μέλη δεν πληρώνονται για τη δουλειά που κάνουν. Οι εθελοντές μας αφιερώνουν, στους καιρούς που διανύουμε, τον χρόνο τους και ό,τι μέσο έχει ο καθένας ξεχωριστά, για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα και να λύσουν προβλήματα που έχουν δημιουργήσει άλλοι. Όπως, λόγου χάρη, τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς ή τα ζώα εργάτες, όπως τσομπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα, που δεν στειρώνονται από τους ιδιοκτήτες τους και τα τυχόν κουτάβια τους πετιούνται σε κάδους, δρόμους και πλατείες ανά τον Δήμο μας, για να αναφερθούμε σε ένα από τα πολλά προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε ότι το σωματείο δεν είναι ο μπόγιας του Δήμου για να μαζεύει όποιο αδέσποτο ζώο βρίσκεται στις γειτονιές και ενοχλεί».

Ποιος είναι υπεύθυνος να μεριμνήσει για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν με κάποιο αδέσποτο ή τραυματισμένο ζώο, τους ρωτάμε, και η απάντηση είναι «Ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος βάσει νομοθέτη και των νόμων Ν.4039/2012 Ν4235/2014 για την τήρηση και πράξη εφαρμογής του νόμου που αφορά αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στον Δήμο μας είναι ο Δήμος Αγιάς. Το σωματείο μας μπορεί να σταθεί μόνο συμβουλευτικά και εν μέρει υποστηρικτικά, ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει, δίπλα στον Δήμο και τους πολίτες του. Είμαστε εθελοντές και μόνο εθελοντικά μπορούμε να συνεισφέρουμε. Αυτή τη στιγμή και μέχρι νεοτέρας, το σωματείο μας δεν μπορεί να δεχτεί άλλα περιστατικά. Τον τελευταίο καιρό είχαμε κάποια σοβαρά περιστατικά τραυματισμένων ζώων και οφείλουμε να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς που εκκρεμούν στους κτηνιάτρους που ανέλαβαν τη θεραπεία τους. Δεν μπορούμε, επίσης, να αναλάβουμε άλλες φιλοξενίες ζώων, διότι είμαστε υπερπλήρεις και δεν υπάρχει άλλος χώρος φιλοξενίας. Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει, είτε χρηματικά, είτε με κάποιον άλλον τρόπο, ας έρθει σε επαφή μαζί μας. Διότι μόνο με την υποστήριξη του κόσμου θα μπορέσει το Φιλοζωικό μας Σωματείο να συνεχίσει να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Οπότε, σε περίπτωση που έχετε να αναφέρετε κάποιο περιστατικό που αφορά αδέσποτο ζώο, παρακαλούμε τον κόσμο να απευθύνεται στον αρμόδιο που έχει ορίσει ο νόμος, στον Δήμο Αγιάς».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass