Λιγότερα τροχαία με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑΟΥΛΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 22:04

Κάποιοι τα χαρακτηρίζουν περίεργα και αναζητούν τις αιτίες και άλλοι συμφωνούν με τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στις οδούς Κολοκοτρώνη και Μιαούλη. Η αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Κολοκοτρώνη προκάλεσε αντιδράσεις αλλά φαίνεται πως λύνει και ένα καθημερινό πρόβλημα όπως είναι τα τροχαία ατυχήματα.

«Δεν μας εξυπηρετεί, για να πάμε στο σπίτι μας θα πρέπει να κάνουμε ολόκληρο τον κύκλο», λένε κάτοικοι της Κολοκοτρώνη που άλλαξε κατεύθυνση ενώ από την οδό Μιαούλη υποστηρίζουν ότι «αλλάζοντας την κατεύθυνση της Κολοκοτρώνη ρίχνουν όλη την κίνηση σε εμάς. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή», ενώ θέτουν ερωτήματα γιατί σταμάτησε η σύνδεση της Ηρώων Πολυτεχνείου με την Αγιάς.

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα προκαλεί η παράδοση της ανακατασκευασμένης οδού Ηπείρου. Οι νέες ρυθμίσεις θέλουν την κυκλοφορία στο οικοδομικό τετράγωνο της Κολοκοτρώνη που συνδέει τη Μανδηλαρά με την Ηπείρου να διεξάγεται προς την αντίθετη μέχρι πρότινος κατεύθυνση. Οι οδηγοί που κινούνται στην Κολοκοτρώνη με κατεύθυνση το κέντρο, στη διασταύρωση με την Ηπείρου για να βγουν στη Μανδηλαρά θα πρέπει να στρίψουν δεξιά στην Ηπείρου και στη διασταύρωση με τη Μιαούλη αριστερά. Όπως και όποιος κινείται στη Μανδηλαρά και επιθυμεί να βγει στην Ηπείρου ή στη Μιαούλη θα πρέπει να στρίψει αριστερά στην Κολοκοτρώνη.

Η σήμανση είναι ξεκάθαρη στο σημείο, η δύναμη ωστόσο της συνήθειας έκανε πολλούς Λαρισαίους χθες το πρωί ενώ κινούνταν στην Κολοκοτρώνη στη διασταύρωση με την Ηπείρου να συνεχίσουν ευθεία παρά το απαγορευτικό σήμα που έχει τοποθετηθεί. Ανάλογες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και στην οδό Μανδηλαρά με τη Μιαούλη που ενώ απαγορεύεται η στροφή προς τα αριστερά κάποιοι δεν έδιναν καν σημασία στη σήμανση.

Οι αλλαγές να βασίζονται στη φιλοσοφία των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και στην ανάσχεση της κυκλοφορίας, η οποία θα πρέπει να διεξάγεται μέσω «κεντρικών» συλλεκτηρίων οδών και όχι μέσω συνοικιακών οδών, εργαζόμενοι και κάτοικοι στους παραπάνω δρόμους επισημαίνουν συγχρόνως ότι με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα περιοριστούν και τα τροχαία ατυχήματα. «Σχεδόν καθημερινά είχαμε και ένα τροχαίο στη διασταύρωση της Κολοκοτρώνη με την Ηπείρου. Οι οδηγοί και στους δύο δρόμους ανέπτυσσαν ταχύτητες χωρίς να δίνουν σημασία στη σήμανση με αποτέλεσμα να σημειώνονται τροχαία ατυχήματα», σημειώνει επαγγελματίας στην περιοχή που περιγράφοντας την κατάσταση δεν ξεχνά να αναφέρει την ημέρα που ένα από τα δύο αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν σε τροχαία πέρασε μέσα από την τζαμαρία του καταστήματός του.

«Οι μικρές ταχύτητες στους “δρόμους γειτονιάς” στους οποίους μετατρέπονται οι κεντρικοί δρόμοι των συνοικιών θα συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων», υποστηρίζει και κάτοικος στην οδό Μιαούλη, άλλο ένα σημείο με την Ηπείρου που τα «τσουγκρίσματα» των οχημάτων ήταν σχεδόν καθημερινά.

 

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass