Ο Απ. Καλογιάννης ξανά δήμαρχος Λαρισαίων

«Καθαρή η εντολή» τονίζει ο Απ. Καλογιάννης * «Είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα μας» σημειώνει η Ρένα Καραλαριώτου

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2019 15:00

Η πανηγυρική νίκη του νυν δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη έναντι της συνυποψήφιας Ρένας Καραλαριώτου χαρακτήρισε το χθεσινό, δεύτερο γύρο των εκλογών στον Δήμο Λαρισαίων.

Καθώς ο κ. Καλογιάννης στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων, αναδείχθηκε πρώτος λαμβάνοντας 57,43% (32.286 ψήφους) ενώ δεύτερη αναδείχθηκε η κ. Καραλαριώτου λαμβάνοντας 42,57% (23.930 ψήφους).

Με τον κ. Καλογιάννη μιλώντας στο εκλογικό του κέντρο να σημειώνει πως πρόκειται για «καθαρή εντολή» και την κ. Καραλαριώτου σε δήλωσή της μεταξύ άλλων να σημειώνει πως «είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα μας».

Από την πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτει πως παρά τη σημαντική αύξηση της αποχής μεταξύ του πρώτου γύρου (ψήφισαν 72.774 - ποσοστό αποχής 36,44%) και του δεύτερου γύρου (ψήφισαν 58.153 - ποσοστό αποχής 49,3%) ο κ. Καλογιάννης κατάφερε να αυξήσει ψήφους και ποσοστό (29.632 ψήφους και 42,54% σε 32.286 ψήφους και 57,43%) σε αντίθεση με την κ. Καραλαριώτου η οποία είχε σημαντική μείωση ψήφων (-3.842), από 27.772 (39,84%) στον α΄ γύρο σε 23.930 ψήφους (42,57 %).

ΑΠΟΧΗ

Η αυξημένη αποχή, (σ.σ. διάσταση που προφανώς θα κληθούν να εξετάσουν οι συνδυασμοί αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα) διαφάνηκε έγκαιρα σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο με τους ψηφοφόρους να ασκούνε το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς καθυστερήσεις με αφορμή επίσης και το γεγονός ότι αυτή τη φορά ψήφιζαν σε μία μόνο κάλπη, έναντι των 4 την προηγούμενη φορά ενώ δεν απαιτούνταν και σταυροδοσία.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που επίσης αναμένεται να εξετασθεί από τις δύο παρατάξεις αφορά στο γεγονός ότι χθες καταγράφηκε μια σημαντική αύξηση των άκυρων ψηφοδελτίων (902 από 228 στον α’ γύρο) ενώ αυξήθηκαν και τα λευκά ψηφοδέλτια (1.035 από 870 στον α’ γύρο).

Σε ό,τι αφορά στην εκλογική διαδικασία, να σημειωθεί ότι από τις εφορευτικές επιτροπές και τους δικαστικούς αντιπροσώπους δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

Εκατοντάδες Λαρισαίοι, μέλη και στελέχη της Συμπαράταξης, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Απ. Καλογιάννη που πήγε στο εκλογικό κέντρο νωρίς το βράδυ και όταν είχε διαμορφωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εν μέσω συνθημάτων και παρατεταμένων χειροκροτημάτων ο κ. Καλογιάννης απευθύνοντας χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους έκανε λόγο για «περήφανη νίκη». «Σήμερα» τόνισε ο επανεκλεγείς δήμαρχος «είχαμε μία υπερήφανη νίκη της Συμπαράταξης, η οποία ήταν μία νίκη της πόλης πάνω απ’ όλα. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της περήφανης νίκης. Η πόλη και οι πολίτες επιβράβευσαν το μεγάλο έργο που έχει γίνει, τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια , την ευθύνη για τη μεγάλη δουλειά που κάναμε στον Δήμο».

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Καλογιάννης πρόσθεσε πως «η εντολή των συμπολιτών ήταν καθαρή, πεντακάθαρη: Συνεχίστε, αλλάξτε την πόλη, ολοκληρώστε το μεγάλο έργο με τα ίδια στοιχεία της συλλογικότητας της σοβαρότητας και της ευθύνης» για να διαβεβαιώσει για την «ενότητα της πόλης» σημειώνοντας ότι «ήμουν και θα είμαι δήμαρχος όλων των Λαρισαίων».

Για την επόμενη ημέρα τέλος τόνισε πως «μπαίνουμε σε μία περίοδο δύσκολη, η οποία πέρα από την κρίση, μέσω της απλής αναλογικής έχει δημιουργήσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο που χρειάζεται συνθέσεις. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να υπάρξουν και οι συνέργειες και οι συνεργασίες ώστε να πάει η πόλη μας μπροστά». «Καλώ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μπολιάσουν με τις δικές τους απόψεις το μεγάλο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχουμε για την επόμενη 15ετία» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης τον οποίο συνεχάρηκαν επίσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, οι βουλευτές Αννα Βαγενά, Νίκ. Παπαδόπουλος και Κων. Μπαργιώτας, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, στελέχη των κομμάτων που στήριξαν την παράταξη αλλά και εκατοντάδες Λαρισαίοι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass