«Οι θεσμοί αντί κριτικής να συμβάλουν στην επίλυση του μεταναστευτικού»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 15:32

«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, με διασφαλισμένες όλες τις ελευθερίες και την κοινή γνώμη ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, τόσο η δεκαετής οικονομική κρίση, όσο και το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που καλείται να σηκώσει σχεδόν ολομόναχη, έχουν αντίκτυπο στις υποδομές και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, από τα σωφρονιστικά καταστήματα και τα ψυχιατρεία μέχρι τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με κλιμάκιο της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT)», που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε με έμφαση ότι «δυστυχώς, έχει καταστρατηγηθεί εντελώς η αρχή της αλληλεγγύης εντός της Ε.Ε. Ακόμη και για τον προτεινόμενο καταμερισμό των ασυνόδευτων παιδιών μόνο μία χώρα δέχθηκε να υποδεχθεί λίγα από αυτά. Η χώρα μας με τα βόρεια σύνορα κλειστά και με αυτήν τη στάση της Ευρώπης, μετατρέπεται σε χώρο αποθήκευσης ψυχών. Αυτή η απαράδεκτη πολιτική πρέπει να λάβει τέλος, και ως προς τούτο όλοι ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αντί να κάνουν κριτική αφ’ υψηλού, οφείλουν να συμβάλουν στην επίλυσή του. Η χώρα μας έχει προχωρήσει σε μια διαδικασία μεταφοράς 20.000 προσφύγων στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος του έτους. Η Ευρώπη, όμως, οφείλει να συνδράμει στη διευθέτηση του προβλήματος και να πιέσει τις χώρες προέλευσης, όταν δεν υφίστανται λόγοι παροχής ασύλου, να δέχονται πίσω τους υπηκόους τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass