«Να επανεξετασθούν οι μεταθέσεις»

ΖΗΤΑ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2020 15:01

Τις διαμαρτυρίες μελών της - πυροσβεστών (πρώην πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης - ΠΠΥ)

σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών μετά την κοινοποίηση των μεταθέσεων Πυρονόμων, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών. Τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της ότι «πράγματι, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που μετατέθηκαν φέρουν τον βαθμό του Υπαρχιπυροσβέστη, δηλαδή, είναι οι πρώην Π.Π.Υ, πρώην τριετείς και ήδη μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό από την 1.4.2018, οι οποίοι συγκεντρώνουν και το μικρότερο σύνολο μορίων, ήτοι 40 μόρια, χωρίς να λαμβάνεται πλέον υπόψη η οικογενειακή τους κατάσταση καθώς και άλλου είδους κωλύματα, όπως συνδικαλιστική ιδιότητα, ανάπηροι γονείς κ.λπ.
Όμως, στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 152 του Ν. 4662/2020, ορίζεται με σαφήνεια ότι μετατίθενται υποχρεωτικά οι υπάλληλοι εκείνοι που συμπληρώνουν έξι συνεχή έτη παραμονής στον τόπο συμφερόντων τους. Εν προκειμένω, οι πρώην Π.Π.Υ., πρώην τριετείς και ήδη μόνιμοι υπάλληλοι, είναι γνωστό ότι δεν έχουν συμπληρώσει στον τόπο συμφερόντων τους έξι συνεχή έτη παραμονής, αφού κλήθηκαν από τη φυσική ηγεσία και δήλωσαν τον τόπο συμφερόντων τους μόλις το έτος 2017, δηλαδή δεν έχουν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα στον νόμο έξι έτη συνεχούς παραμονής στον τόπο συμφερόντων τους, χρόνο που συμπληρώνουν το έτος 2024.
Όμως, οι Π.Π.Υ. προερχόμενοι από την κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών, τοποθετήθηκαν και υπηρέτησαν ως Π.Π.Υ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3938/2011 υποχρεωτικά εκεί που υπηρετούσαν ως εποχικοί πυροσβέστες. Οι εν λόγω, ενόψει της μονιμοποίησής τους το έτος 2017 (και ανεξάρτητα εάν αυτοί μονιμοποιήθηκαν την 1.4.2018), δήλωσαν για πρώτη φορά με υπεύθυνη δήλωσή τους προς την Υπηρεσία τους τον τόπο συμφερόντων τους το έτος 2017 και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς δήλωσαν ως τόπο συμφερόντων τους, διαφορετικό τόπο απ’ αυτόν που υπηρέτησαν ως Π.Π.Υ. Είναι σαφές από τα ανωτέρω ότι η υπηρεσία των πέντε ετών ως Π.Π.Υ. δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προσμετράται στο σύνολο των ετών που απαιτείται για τη συμπλήρωση των έξι ετών συνεχούς παραμονής στον τόπο συμφερόντων τους και κατά παράβαση του νόμου οι εν λόγω μετατέθηκαν υποχρεωτικά. Τούτο συνάγεται ευθέως και από τον πίνακα μορίων που αναρτήθηκε μία ημέρα πριν τις μεταθέσεις, από τον οποίο διαπιστώνεται το πραγματικό γεγονός ότι σε όσους πρώην Π.Π.Υ, ήδη μόνιμους, υπηρέτησαν εκτός του τόπου συμφερόντων τους, κυρίως από την κατηγορία των ιδιωτών, δεν χορηγήθηκαν σε αυτούς παραπάνω μόρια για την υπηρεσία τους αυτή, εκτός δηλαδή του τόπου συμφερόντων τους, αλλά μόνο 5 μόρια για κάθε έτος υπηρεσίας, εκλαμβάνοντας έτσι η Διοίκηση την εκτός του τόπου συμφερόντων τους υπηρεσία ως Π.Π.Υ., ότι αυτή παρασχέθηκε στον τόπο συμφερόντων τους. Η διαφορετική, κατά το δοκούν, ως άνω ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου είναι μη νόμιμη και για τον λόγο αυτόν αιτούμαστε την επανεξέταση των υποχρεωτικών μεταθέσεων και την ορθή εφαρμογή του νόμου» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass