Ν. ΓΑΤΣΑΣ:

Ο Δήμος προχωρά μπροστά με συνεργασίες

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2023 9:20

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κεντρική προεκλογική ομιλία του δημάρχου Ελασσόνας, κ. Νίκου Γάτσα, και εκ νέου υποψήφιου με τον συνδυασμό «Δύναμη Συνεργασίας». Υποδεχόμενος τους εκατοντάδες πολίτες που παρευρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, ο δήμαρχος Ελασσόνας τούς ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τη στήριξή τους και τόνισε πως ο αγώνας είναι αγώνας προσφοράς, αγώνας δικαιοσύνης, αγώνας ευημερίας για όλους.


«Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου τον αγώνα θα κερδίσουν οι δυνάμεις της δημιουργίας, της συνοχής και της συνεργασίας, τον αγώνα για την επανεκλογή θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί, θα κερδίσει ο Δήμος Ελασσόνας με τη Δύναμη της Συνεργασίας».
Αναφερόμενος στους 341 υποψηφίους του συνδυασμού του, ο κ. Γάτσας δήλωσε υπερήφανος για την αξιόλογη αυτή ομάδα των υποψηφίων, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος για τα επόμενα 5 χρόνια.
«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη που ηγούμαι αυτής της μεγάλης ομάδας των συμπατριωτών μου, άνθρωποι από κάθε σημείο του Δήμου μας, ενός μεγάλου και δημιουργικού Δήμου, ενός Δήμου με δυνατότητες και προοπτική. Νιώθουμε όλοι μία ιδιαίτερη συγκίνηση που αυτή η ομάδα συνεργάστηκε για να υλοποιήσει το όραμά της, να δουλέψει μαζί και να προβάλει τις επιθυμίες και προσδοκίες της σύγχρονης εποχής για το μέλλον, για το μέλλον αυτού του τόπου, για το μέλλον των παιδιών μας, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζουν εδώ. Μία ομάδα δημιουργίας, ανάπτυξης και συνεργασίας, που εκπροσωπεί χιλιάδες συμπολίτες μας, συμπολίτες μας που θέλουν να εκφραστούν μέσα από ανθρώπους που εμπιστεύονται, ανθρώπους που γνωρίζουν καλά, ανθρώπους που γνωρίζουν την εντιμότητά τους και τη διαχρονική προσφορά τους στον συνάνθρωπο και την τοπική κοινωνία. Και δίπλα σ’ αυτήν την ομάδα έχουμε όλους και όλες εσάς, τους πολίτες αυτού του Δήμου που μας στηρίζετε. Σας ευχαριστώ που ήσασταν δίπλα μας αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Ήδη από το 2019 ο σχεδιασμός μας, οι προσδοκίες μας, το όραμά μας είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τις καθημερινές του ανάγκες, την εργασία και την ποιότητα ζωής.
Αναφέρω ενδεικτικά: Απαλλαγή δημοτικών τελών για ΑμεΑ, Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ΑμεΑ, Χρηματικές ενισχύσεις για άπορους και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με το πρωτοπόρο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου», Στήριξη σε δεκάδες συμπολίτες μας μέσα από το νέο κοινωνικό παντοπωλείο και το νέο κοινωνικό φαρμακείο, Δεκάδες θέσεις εργασίας σε ανέργους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ΟΑΕΔ και αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Δήμου, Πολύμηνη κοινωνική στήριξη με διανομή τροφίμων, διανομή γευμάτων και κατ’ οίκον εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και κατά τη διάρκεια της διαχείρισης των επιπτώσεων του καταστροφικού σεισμού, Σταθερή και διαρκής παρουσία των ανθρώπων του Δήμου, στελεχών και εργαζομένων, δίπλα στον αδύναμο συμπολίτη μας, τον ηλικιωμένο και τον ασθενή.
Πετύχαμε πολλές και δημιουργικές συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους και πολίτες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σε κάθε κοινότητα με ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση, πρόληψη και κοινωνική προσφορά. Συνεργαστήκαμε με τους προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια, συνεργαστήκαμε με τους συλλόγους και τους εθελοντές, συνεργαστήκαμε με τους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά.
Συνεργαστήκαμε με δεκάδες επαγγελματίες σε όλη την έκταση του Δήμου, συνεργαστήκαμε με τους υπαλλήλους και τους εξωτερικούς συνεργάτες για να εκπονήσουμε μελέτες, τις οποίες υποβάλαμε στα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα όλων των συναρμόδιων Υπουργείων.
Συνεργαστήκαμε με όλους τους Δήμους του Νομού Λάρισας, οι οποίοι μετέχουν στο εταιρικό σχήμα της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΕΝΟΛ, τη μετατρέψαμε σε αναπτυξιακό οργανισμό και οργανώσαμε μία νέα τεχνική υπηρεσία για να προσφέρει τεχνική και επιστημονική υποστήριξη στους Δήμους μας.
Συνεργαστήκαμε με τον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και μαζί προχωρήσαμε στην υλοποίηση μελετών. Συνεργαστήκαμε με όλους τους βουλευτές του Νομού Λάρισας, όλων των κομμάτων, για να υποστηρίξουν τα αιτήματα και τις προτάσεις του Δήμου Ελασσόνας στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Υπουργείων και στους ίδιους τους υπουργούς.
Ωστόσο, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στην προεκλογική αντιπαράθεση να έχει παρεισφρήσει μία ακατάσχετη λασπολογία για ανθρώπους της ομάδας μας, χωρίς να παρουσιάζεται κανένα στοιχείο.
Ο τέως Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δεν φαίνεται ότι μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν την προεκλογική αντιπαράθεση με όρους δικαιοσύνης, αλήθειας και εντιμότητας, αλλά έχει περιορίσει τη ρητορική του σε ανυπόστατες καταγγελίες για δήθεν κατασπατάληση πόρων του Δήμου.
Φαίνεται ότι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να πιστέψουν σε ένα θαύμα, το θαύμα της παλινόρθωσης του τέως Δημάρχου, της επαναφοράς σε ένα σύστημα ευνοιοκρατίας, αναξιοκρατίας, ένα σύστημα διακρίσεων και ευνοημένων. Ο τέως Δήμαρχος έχει χάσει κάθε όριο και μαζί με αυτόν μία ομάδα χειροκροτητών που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι κατηγορίες πρέπει να συνοδεύονται με στοιχεία.
Αλήθεια, ποιοι είναι οι κύριοι που μας εγκαλούν σήμερα για κακοδιοίκηση; Ποια είναι η κοινωνική τους διαδρομή; Μήπως έχουν ήδη διοικήσει τον Δήμο μας και μάλιστα με κραυγαλέο τρόπο; Μήπως έχουν δώσει ήδη τα δείγματα της διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου; Ας πάρουμε μια γεύση για το ποιοι είναι οι κύριοι που διεκδικούν σήμερα την επιστροφή στον Δήμο.
Είναι οι άνθρωποι που την τελευταία μέρα της θητείας τους στον Δήμο και ενώ είχε ήδη εκλεγεί νέος Δήμαρχος, υπέγραψαν σύμβαση ενός εκατομμυρίου ευρώ στη ΔΕΥΑΕΛ για τη διαχείριση των βιολογικών καθαρισμών. Αυτοί που ανανέωσαν τις συμβάσεις των συνεργατών τους στην ΑΕΝΟΛ λίγες μόλις μέρες πριν παραδώσουν τη διοίκηση της εταιρείας στη νέα διοίκηση του Δήμου.
Αυτοί που, ενώ μας παρέδωσαν χρέος στη ΔΕΗ 1,7 εκατομμύρια ευρώ, κατηγορούν σήμερα τη διοίκηση της ΔΕΥΑΕΛ για την πρόσκαιρη αδυναμία της να πληρώσει την οφειλή της, εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Είναι αυτοί που παρουσίαζαν έργα χωρίς μελέτες, όπως το OPEN MALL, και μελέτες χωρίς χρηματοδότηση, όπως την ανοιχτή πισίνα.
Σήμερα λένε ότι οι σχολικές επιτροπές βάλανε πετρέλαιο σε κλειστά σχολεία, ενώ ο προμηθευτής των καυσίμων ήταν δημοτικός τους σύμβουλος και η παραλαβή γινόταν από τους διευθυντές των σχολείων. Είναι, πλέον, γνωστοί σε όλους και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
Ο Δήμος μας αξίζει καλύτερη μοίρα από τους συκοφάντες της ομάδας τού τέως Δημάρχου, από τους καιροσκόπους και τα αρπακτικά της κάθε λογής εξουσίας.
Ο Δήμος μας δεν γυρίζει πίσω. Δεν γυρίζει πίσω στα χρόνια της παρακμής, στα χρόνια των άγονων αντιπαραθέσεων και των εσωτερικών σπαραγμών. Ο Δήμος μας ανθίσταται και προχωρά μπροστά. Με τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου που αναμετρώνται με καθαρό και έντιμο τρόπο.
Η αναμέτρηση της Κυριακής είναι κρίσιμη. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με τη δύναμη των συμπολιτών μας, με τη δύναμη των ανθρώπων του συνδυασμού μας, με το έργο και τον σχεδιασμό μας πάμε μπροστά.
Με διαφάνεια και ειλικρίνεια, με συνεργασίες παντού, με αποτέλεσμα για όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass