Στάσεις λεωφορείων σε 14 κοινότητες

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2023 13:50

Στην υλοποίηση ενός ακόμα έργου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση 14 στεγάστρων στάσεων λεωφορείων, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των υπεραστικών λεωφορείων του Δήμου Ελασσόνας, αποσκοπώντας στην ασφαλή κατά το δυνατόν μετακίνηση των επιβατών και στην προστασία τους από τις επικρατούσες κάθε φορά καιρικές συνθήκες.

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ανήρθε στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 489,08 ευρώ καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε τα εξής: «Ο Δήμος Ελασσόνας αξιοποιεί ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο, μην αφήνοντας καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Σταδιακά, τόσο με μεγάλα όσο και με μικρά έργα, αλλάζουμε προς το καλύτερο, τόσο την εικόνα της πόλης και των κοινοτήτων όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Τα νέα στέγαστρα, αφενός θα βελτιώσουν τις συνθήκες αναμονής-εξυπηρέτησης των πολιτών στις στάσεις, αφετέρου, όμως, θα αναβαθμίσουν αισθητικά τα σημεία που θα τοποθετηθούν. Δέσμευσή μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου οι εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι, οι νέοι, οι γονείς με μικρά παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία, να έχουν την εξυπηρέτηση που τους αξίζει».
Οι επιλεγμένοι τύποι στεγάστρων είναι δύο, οι οποίοι έχουν επιλεγεί ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου.
-Στέγαστρα στάσης λεωφορείου τύπου Α τοποθετήθηκαν στις Κοινότητες Αζώρου, Καλυβίων και Παλαιοκάστρου και περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκό, ενεργειακά αυτόνομο, φωτισμό led, φόρτιση smart συσκευών, ηλεκτρονική πινακίδα μεταβλητών μηνυμάτων led, ασύρματο εξοπλισμό δικτύου Wi-fi.
-Στέγαστρα στάσης λεωφορείου τύπου Β τοποθετήθηκαν στις Κοινότητες Βαλανίδας, Δολίχης, Δομενίκου, Ελασσόνας, Ευαγγελισμού, Καλλιθέας, Καρυάς, Κρανέας, Ολυμπιάδας, Πυθίου και Τσαριτσάνης και περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκό, ενεργειακά αυτόνομο, φωτισμό led και φόρτιση smart συσκευών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass