Αναγκαία η ενίσχυση της Πυροσβεστικής

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 13:55

Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, στο γραφείο του, στο Υπουργείο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση, που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία, μετά τις καταστροφές του «Daniel», των σεισμών και του Ιανού. Τόνισε, δε, τον κρίσιμο ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος στην προστασία των πολιτών, αλλά και στην ανακούφιση των «πληγών», που «άφησαν πίσω τους» τα ακραία αυτά φυσικά φαινόμενα. Ο κ. Κέλλας επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας με επιπλέον προσωπικό, με έμφαση στο εποχικό, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αντιπυρική προστασία της Θεσσαλίας. Αναφέρθηκε, ακόμα, στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας σε Σταθμό Α’ Τάξης, στη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Τύρναβο, καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών, αλλά και τη συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Τέλος, σημείωσε πως είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο στόλος με πυροσβεστικά οχήματα (τα Δ’ τύπου οχήματα να γίνουν 12 τόνων και τα Γ’ τύπου 5 τόνων). Ο κ. Κικίλιας αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του εποχικού προσωπικού της Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας τονίζοντας ότι αναμένονται σύντομα οι σχετικές ανακοινώσεις, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει και όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass