Βγήκαν στους δρόμους ιστορικά οχήματα

Χθες σε Αγιά, Μεγαλόβρυσο και Μεταξοχώρι *Σήμερα θα βρίσκονται στην Κεντρική πλατεία Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Απρ 2024 7:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»
Του Νίκου Γουργιώτη
Παλαιά αυτοκίνητα και παλιές μοτοσυκλέτες – καλοδιατηρημένες και καλογυαλισμένες αντίκες – που έρχονται από περασμένες εποχές, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν χθες το πρωί, στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, μικροί και μεγάλοι, να τις αγγίξουν, να τις περιεργαστούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ευκαιρία την οποία θα έχουν σήμερα και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Λάρισας, αφού στην Κεντρική της πλατεία, από τις 10:00 το πρωί ως το μεσημέρι, θα βρίσκονται οι ίδιες αντίκες, περίπου 65 στον αριθμό, αλλά και περισσότερες μιας κι αναμένονται να προστεθούν και κάποιοι ακόμη οδηγοί που ανειλημμένες υποχρεώσεις τούς κράτησαν μακριά από την Αγιά.
Όλα αυτά, στο πλαίσιο της διήμερης 1ης Πανθεσσαλικής Συνάντησης Ιστορικών Οχημάτων που συνδιοργανώνουν η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Λάρισας (Classic Car Club Larissa), η Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας και Vespa Λάρισας, η Φ.Ι.Ο. (Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων Βόλου), ο Δήμος Λαρισαίων κι ο Δήμος Αγιάς.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός στον χώρο των ιστορικών οχημάτων, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά, οι τρεις Λέσχες της Θεσσαλίας συμπράττουν στη διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή σπάνιας ομορφιάς οχημάτων από όλη την Ελλάδα, όπου ο ιδιαίτερος χαρακτήρας τους και η παλιά τους τεχνολογία τα καθιστά μοναδικά αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η όλη εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μετά τα φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο και στόχος των διοργανωτών είναι, αφενός, ο κόσμος να χαίρεται αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μιας άλλης εποχής και, αφετέρου, να αναδεικνύονται οι ομορφιές της περιοχής, αφού επιλέχθηκαν για τα πληρώματα διαδρομές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του νομού Λάρισας, με ανάβαση χθες το μεσημέρι στα 700 μέτρα υψόμετρο στον Κίσσαβο, στο πανέμορφο Μεγαλόβρυσο, αμέσως μετά τη δίωρη στάση στην Αγιά, και κατάβαση εν συνεχεία το απόγευμα στο γραφικό Μεταξοχώρι.
Οι οδηγοί, με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες τους, συναντήθηκαν χθες το πρωί, στις 10:00, στο πάρκινγκ του Fashion City Outlet κι από εκεί ξεκίνησε το κονβόι για την Αγιά.
Σύντομο χαιρετισμό, κατά την παραμονή τους στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, τους απηύθυνε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αγιάς, Γεωργία Ποτούλα, ευχαριστώντας τους για «όλη αυτήν την ομορφιά» που πρόσφεραν στην περιοχή και ανακοινώνοντας παράλληλα την διεξαγωγή σε έναν περίπου μήνα του 1ου Ράλι Κισσάβου, που θα είναι, όπως υπογράμμισε, πανελλήνιας εμβέλειας. Η κ. Ποτούλα δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει θερμά, τόσο τον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «Κίσσαβος» για τα μήλα που διέθεσε και προσφέρθηκαν στους οδηγούς, όσο και τον κ. Μπασιανά Αργύρη για τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.
Χαιρετισμό απηύθυνε, από την πλευρά των Λεσχών, ο πρόεδρος των Φίλων Ιστορικών Οχημάτων Βόλου, Κώστας Καρακατσάνης, εκφράζοντας την μεγάλη του χαρά για την πραγματοποίηση της 1ης αυτής Πανθεσσαλικής Συνάντησης Ιστορικών Οχημάτων και τονίζοντας ότι επιλέχθηκε η περιοχή της Λάρισας γιατί ήταν το κέντρο όλης της καταστροφικής κατάστασης του περασμένου Σεπτεμβρίου. Επίσης, ευχαρίστησε για την υποδοχή και τα δώρα και ανέφερε ότι η Πανθεσσαλική Συνάντηση θα πάρει την μορφή θεσμού με ανάλογες συναντήσεις κάθε χρόνο μία φορά σε διαφορετικά σημεία της Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass