Πορεία Ειρήνης στη Λάρισα

-ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2024 13:41

Πορεία Ειρήνης διοργανώνει την Κυριακή 21 Απριλίου, με συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ, στις 18:30, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), όπως ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» και στην εικαστική έκθεση με θέμα: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο...».

Η πρόεδρος της επιτροπής κ. Δήμητρα Παπαστεργίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η πορεία Ειρήνης, σχετίζεται με την κλιμάκωση της πολύμορφης δράσης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού». Σημείωσε επίσης πως η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχτηκε, γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης, στις 21 Απριλίου 1963. «Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (4 Απριλίου 1949), που σε όλη την ιστορία του ευθύνεται για το μακέλεμα δεκάδων λαών, είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση» δήλωσε η κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε «η Λάρισα, αλλά και ευρύτερα η περιοχή της Θεσσαλίας, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας».
Κάλεσε μάλιστα σε μαζική συμμετοχή τους φίλους της ειρήνης να διαδηλώσουν για «να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην πόλη μας και στη χώρα. Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν».  
Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Γιάννης Σκόκας, σημειώνοντας πως πέρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή «ανησυχητικές εξελίξεις» είναι και στο Κόσοβο.
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τα σωματεία της πόλης να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ειρήνης σημειώνοντας πως αυτό είναι μόνο ο πραγματικός θόλος προστασίας για τον λαό.
Να σημειωθεί πως εικαστική έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του νομού Λάρισας με θέμα: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο...», θα φιλοξενείται στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου. Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-13.00 και 19.00-21.00, Σάββατο 10.00-13.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass