ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ:

Χωρίς ειδικό βοήθημα χιλιάδες δικαιούχοι

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 0:01

«Χωρίς το ειδικό βοήθημα ανεργίας μένουν χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί και υγειονομικοί, λόγω της αδράνειας της πολιτείας να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο, ενώ αποκλείονται και χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, λόγω προβλημάτων στο κανονιστικό πλαίσιο», όπως επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι βουλευτές του «Ποταμιού» Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης), Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπης) και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας).

Όπως επισημαίνουν: «Συγκεκριμένα, όσον αφορά του ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, δηλαδή υγειονομικούς, δικηγόρους και μηχανικούς, εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του μέτρου, παρόλο που το Ταμείο εισπράττει ανελλιπώς από το 2011 τη σχετική εισφορά των 120 ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, η Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί αλλά παρατηρούνται προβλήματα στην εφαρμογή της από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να αποκλείονται δικαιούχοι.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί ο Συνήγορος του Πολίτη ήδη από το 2014, συντάσσοντας σχετικό πόρισμα, το οποίο επανακοινοποίησε στο υπουργείο τον Φεβρουάριο του 2016, χωρίς πάλι κανένα αποτέλεσμα.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι συμβάλουν με την εργασία τους στην ανάπτυξη της οικονομίας, έχουν χτυπηθεί όμως σκληρά από την οικονομική κρίση. Εκτός από ειρωνείες για τις «γραβάτες» και τα «κιλά» τους, περιμένουν από το κράτος να τους αποδώσει αυτό που δικαιούνται, δηλαδή το βοήθημα που οι ίδιοι με τις εισφορές τους έχουν χρηματοδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό αν υιοθετεί το πόρισμα του ΣτΠ και αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της απόφασης για το ΕΤΑΑ και ζητούν στοιχεία για το ύψος του Ειδικού Λογαριασμού που τηρείται στον ΟΑΕΔ,, τα βοηθήματα που έχουν χορηγηθεί από την έναρξη εφαρμογής της ρύθμισης και αν το υπόλοιπο του λογαριασμού παραμένει διαθέσιμο για τη χορήγηση βοηθημάτων ή έχει διατεθεί αλλού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass