ΚΟΡΕΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Συναρπαστικές σινεματικές «Μνήμες Διαίρεσης»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:19

 

Στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας θα προβληθούν τρεις σπουδαίες ταινίες της Νότιας Κορέας με θέμα τη διαίρεση της ενιαίας Κορέας σε Βόρεια και Νότια. Το αφιέρωμα έχει τίτλο «Μνήμες Διαίρεσης» και η πρεμιέρα του θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με την προβολή της ταινίας του HunJangGo- ji-jeon (TheFront Line).Οι ταινίες προσεγγίζουν με συναρπαστικό τρόπο ένα ιστορικό θέμα, που ποτέ δεν έπαψε να πληγώνει τους κατοίκους της διαιρεμένης χώρας.

Την πρεμιέρα του αφιερώματος θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας, κ. KANG YooSik. Μετά την προβολή της ταινίας, στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης, η Πρεσβεία της Νότιας Κορέας θα διοργανώσει την εκδήλωση «Taste of Korea». Έτσι, οι Λαρισαίοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την γαστριμαργική κουλτούρα της Κορέας, αφού η Πρεσβεία θα προσφέρει στις 9.30 το βράδυ πατροπαράδοτες γεύσεις και χαρακτηριστικά φαγητά της χώρας.

Αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία «Shiri» και στις 8.30μ.μ. η «Brotherhood of War». Ολες οι προβολές θα γίνουν στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με είσοδο ελεύθερη για όλους.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκτός από την κεντρική εκδήλωση για τον Κορεάτικο Κινηματογράφο και τις Μνήμες διαίρεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις.

* Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Στο πλαίσιο της τιμώμενης κινηματογραφικά χώρας που για φέτος είναι η Νορβηγία εντάσσεται το αφιέρωμα στον Νορβηγικό Κινηματογράφο με το γενικό τίτλο « Το Σινεμά των Βίκιγκς». Σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, θα προβληθεί η ταινία, «The Liverpool» ( με αγγλικούς υπότιτλους) και στις 8:30 η ταινία «Pioneer». Οι ταινίες θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο.

* Στο «Μικρό Θέατρο»

Το αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο συνεχίζεται στο «Μικρό Θέατρο» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας σήμερα στις 8:30μ.μ. με την πολυβραβευμένη ταινία του Νίκου Κούνδουρου» Μπάυρον: Μπαλάντα ενός δαιμονισμένου».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο Stage

* Aφιέρωμα στον David Bowie στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο stage σήμερα στις 7 το απόγευμα. Θα προβληθούν οι ταινίες: «Labyrinth», «The Man Who Fell to Earth», «The Hunger».

Στο Kaveh Kanes

* Αφιέρωμα στον εναλλακτικό κινηματογράφο « Τα μικρά διαμάντια του Μπάστερ Κήτον» σήμερα στις 7 το απόγευμα. Θα προβληθούν οι ταινίες: The Boat (27’), The electric house (23’), The paleface (20’) Cops! (18’), The frozen north ( The Playhouse (20’)

The ballonatic (23’), One week (18’), The scarecrow, The navigator (59’).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass