ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ:

Ενισχύονται ελεύθερες ομάδες θεάτρου - χορού

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2017 15:45

Πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την εξέλιξη και κυρίως τη σύνδεση του σχεδίου του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος του Κιλελέρ με έναν ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων και πρωτοβουλιών για τη συνολική αναβάθμιση των σχέσεων του πολιτισμού με την αγροτική ανάπτυξη στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, προέκυψαν από τη συνάντηση εργασίας που είχε πρόσφατα με την υπουργό Πολιτισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά.

Στην ατζέντα της συζήτησης… τι άλλο, παρά η πολιτική του Υπουργείου σχετικά με την προώθηση της πολιτιστικής παραγωγής, αλλά και που η Λαρισαία βουλευτής «τρέχει» εδώ και καιρό. Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού να συμβάλει ενεργά στη χρηματοδότηση της ελεύθερης και νεανικής καλλιτεχνικής παραγωγής.

Όπως σημείωσε η κ. Κονιόρδου: «Για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, το Υπουργείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει παραγωγές ομάδων ελευθέρου θεάτρου αλλά και χορού, διαθέτοντας πιστώσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η περίοδος αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, χωρίς να αποκλείεται και μια μικρή παράταση. Είναι σημαντικό ότι τα χρήματα αυτά θα προκαταβληθούν στους εγκεκριμένους δικαιούχους, ενώ δίνεται βαρύτητα στην ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργία».

Η Άννα Βαγενά συνεχάρη την υπουργό γι’ αυτή της την πρωτοβουλία που θέτει το ελεύθερο θέατρο στη θέση που του αξίζει, στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής για τον πολιτισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass