ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 2ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μουσική πανδαισία στο Δημοτικό Ωδείο

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 17:23

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το 2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ, σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη μουσική που συνοδεύει τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν στα σχολεία τους ή και άλλα τραγούδια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των παιδαγωγικών ομάδων. Συμμετείχαν η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και τα μαθητικά σύνολα των 1ου, 5ου, 6ου, 11ου, 13ου, 23ου, 29ου, 33ου, 36ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, του 1ου ΔΣ Αμπελώνα, του 3ου ΔΣ Ελασσόνας, του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, του Ειδικού Σχολείου Λάρισας και των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο της αισθητικής-πολιτισμικής αγωγής στόχος του φεστιβάλ είναι το σχολείο να μεταμορφωθεί σε χώρο δημιουργίας και συνεργασίας. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η χθεσινή εκδήλωση που ως στόχο είχε τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές μέσω της μουσικής γλώσσας.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Σχολική Σύμβουλος Μουσικών κ. Ελένη Ξυνοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της διοργάνωσης και στο υψηλό επίπεδο των σχολικών μουσικών συνόλων, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάν. Σάπκας εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Λαρισαίων, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτ. Βούλγαρης.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο ΠΕ 16 Μουσικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Ξυνοπούλου και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Πραγματοποιήθηκε δε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και άλλων φορέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass