Με έμπνευση από το ελληνικό δημόσιο

Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΤΣΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 12:50

Η έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Πατσούρα με τίτλο «07:00 π.μ. Έως 15:00 μ.μ.», εγκαινιάζεται την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 8 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και το Protometria International Photography Festival.

Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Σάββατο 10.00-14.00 και 17.00-21.30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου 2024. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας που αφορά στο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου. Όπως θα αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, μέχρι πρότινος όνειρο όλων σχεδόν των Ελλήνων ήταν να εξασφαλίσουν μία θέση σε κάποια (οποιαδήποτε) υπηρεσία στον Δημόσιο τομέα, με την προσδοκία ενός σταθερού μισθού και της αίσθησης ασφάλειας και σιγουριάς. Ο ίδιος υπάλληλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εμπορίου για δέκα χρόνια έζησε από μέσα τι σημαίνει ελληνικό δημόσιο. Παρατήρηση και καταγραφή λοιπόν αποτελεί αυτή η δουλειά του, που οι συγκυρίες, όπως λέει ο ίδιος, το έφεραν να αποκτήσει διαστάσεις κοινωνικοϊστορικού ντοκουμέντου. «Δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας αντιμετωπίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος της κρίσης. Ευρωπαίοι και ντόπιοι ιθύνοντες έκριναν ότι η εξυγίανση αυτού του χώρου θα ανοίξει το δρόμο προς την ανάπτυξη και την οικονομική μεταρρύθμιση της χώρας. Όπως και να ‘χει, το όνειρο του Έλληνα για μια θέση στο δημόσιο καταρρέει και τα θεμέλια του δυσλειτουργικού αυτού μηχανισμού έχουν ήδη αρχίσει να τρίζουν. Τι μέλει γενέσθαι, οψόμεθα...»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass