Ο πολιτισμός γεννήτωρ ανάπτυξης της Λάρισας

*ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ 7ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» *ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ *ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2024 11:01

Με την εμβληματική ταινία «Τοπίο στην Ομίχλη» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και με παρόντα -κατά πάσα πιθανότητα- τον σπουδαίο δημιουργό Παντελή Βούλγαρη ανοίγει τις πύλες του το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας. Η εναρκτήρια εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή, 31 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, παρουσία της συζύγου του κορυφαίου δημιουργού, κ. Φοίβης Αγγελοπούλου. Το Πανόραμα θα διαρκέσει ως τις 7 Απριλίου, ενώ τιμώμενος δημιουργός είναι ο Ντίνος Κατσουρίδης. Ο Παντελής Βούλγαρης, φίλος του Φεστιβάλ, αλλά και του Θάνου Μουκούλη, θα είναι παρών στο φετινό Πανόραμα, με μόνο αστερίσκο περί του αντιθέτου η προχωρημένη ηλικία του σκηνοθέτη που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα που θα τον κρατήσει στην Αθήνα.

Ευρύ κάλεσμα στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή Γιορτή της Έβδομης Τέχνης απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, νωρίς χθες το μεσημέρι, στον Μύλο του Παππά, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Θωμά Ρετσιάνη, και του προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, κ. Θάνου Μουκούλη.
«Με το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου επιχειρούμε να βάλουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Λάρισας, σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού. Από το Αρχαίο Θέατρο, το «Θεσσαλικό Θέατρο», το ΔΩΛ, μέχρι τα Μουσεία μας και όλους τους πολιτιστικούς μας θεσμούς και φορείς το μήνυμα που στέλνουμε είναι ένα: Ο Πολιτισμός έχει ξεχωριστή θέση ως γεννήτωρ ανάπτυξης και προσδιοριστικός παράγοντας της ταυτότητας της Λάρισας. Και για αυτόν τον στόχο, ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα. Σας καλώ, λοιπόν, σε τούτην τη μεγάλη Γιορτή του Κινηματογράφου, που ξεκινά στην πόλη μας. Σας περιμένουμε όλες και όλους», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαμάκος.

ΕΝΤΟΝΗ ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
«Αυτός ο υπέροχος, θαυμαστός κόσμος, ο κόσμος του κινηματογράφου, που -παραφράζοντας τον Αντονιόνι- είναι σαν να βρίσκεται παντού, μιλώντας σε όλους για τα πάντα, αυτός ο κόσμος και η μαγεία του θα πρωταγωνιστήσουν στην πόλη της Λάρισας, τις ημέρες του Πανοράματος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης.
*Το φετινό Πανόραμα, το 7ο κατά σειρά, θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και είναι αφιερωμένο στον πολυπράγμονα άνθρωπο του κινηματογράφου, Ντίνο Κατσουρίδη. Θα τιμηθούν η Άννα Βαγενά και η Μπέττυ Μαγρίζου, η Ελληνική Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών που γιορτάζει τα 50 χρόνια της, ενώ το «παρών» θα δώσουν σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου. Να σημειωθεί πως και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass