ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝ. ΞΑΝΘΟΥ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος»

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2017 15:36

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία νοσηλευτών που αντιδρούν σε διάταξη νομοσχεδίου που εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των ΔΕ βοηθών νοσηλευτών, ενημερώνει τα μέλη της η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος Ν.Π.Δ.Δ. – 4ο Π.Τ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ όπως ενημερώνουν τους συναδέλφους τους θα ακολουθήσει νέα συνάντηση και ανοιχτός διάλογος.

Η αντιπροσωπία, όπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους, «ανέδειξε τις προχειρότητες, ατέλειες και την επικινδυνότητα του νομοσχεδίου, καθώς και τον αντιδημοκρατικό και μη σύννομο τρόπο που αυτό συνετάχθη και τέθηκε σε διαβούλευση.

Δια στόματος του Υπουργού το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. έλαβε τις εξής διαβεβαιώσεις: Οι προκηρυχθείσες εκλογές των Περιφερειακών τμημάτων της Ε.Ν.Ε. θα διεξαχθούν κανονικά την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, με το ισχύον εκλογικό σύστημα.

Για το ζήτημα του Ενιαίου κλάδου θα υπάρξει εκτεταμένος διάλογος με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Νοσηλευτικής Κοινότητας. Το νομοσχέδιο δεν θα τεθεί προς ψήφιση με τη σημερινή του μορφή, αν δεν προηγηθεί ένα ικανό στάδιο διαλόγου και νόμιμης σε διάρκεια διαβούλευσης. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Ξανθός τόνισε ότι προσωπικά είναι ενάντια σε κάθε φαινόμενο εξισωτισμού και όμοιας αντιμετώπισης κατηγοριών εργαζομένων διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Αναδίπλωση υπήρξε και για το ζήτημα της κατάληψης θέσεων ευθύνης στις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες από τις μαίες.

Για τα ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης της Ε.Ν.Ε., ο Υπουργός ανακοίνωσε τη βούλησή του να προβεί σε μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στο εκλογικό σύστημα και στην οργάνωση των περιφερειακών τμημάτων της Ε.Ν.Ε. λαμβάνοντας όμως υπόψη τη βιωσιμότητά της, ως αυτοχρηματοδοτούμενο Ν.Π.Δ.Δ».

Μετά και τις παραπάνω δεσμεύσεις του υπουργού η διοίκηση της Ένωσης υποστηρίζει ότι «ως Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. δηλώνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις διαλόγου, αρκεί οι διαδικασίες να γίνονται δημοκρατικά.

Παραμένουμε ενωμένοι και σε αγωνιστική ετοιμότητα θεωρώντας αυτονόητο ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την προάσπιση των εργασιακών μας συμφερόντων με γνώμονα την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας μέσα σε ένα πολύπαθο, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχώμενο Ε.Σ.Υ.

Συνεχίζουμε δυναμικά γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και γιατί νοσηλευτής γίνεσαι σπουδάζοντας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass