ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αναβάθμιση των Επειγόντων Περιστατικών

Δημοσίευση: 07 Νοε 2017 17:00

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωροθέτησης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

 Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον χώρο των ΤΕΠ όπου διοίκηση, ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου ενέκριναν τα σχέδια που εκπόνησε η μελετητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Γ.Ν.Λ. Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Αυγέρη η οποία έθεσε τα θέματα πρόσβασης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Απευθυνόμενος ο κ. Νάνος στους ιατρούς και τα στελέχη ανέφερε ότι «μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τη θετική εμπειρία των τριών μηνών από την έναρξη λειτουργίας της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής, είναι η στιγμή να αλλάξει το τοπίο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΛ. Σήμερα ολοκληρώνουμε τη χωροθέτηση των νέων ιατρείων και επανασχεδιάζουμε τη ροή των ασθενών με γνώμονα την ταχεία εξυπηρέτηση και τη μείωση του χρόνου αναμονής και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα από ένα ανεξάρτητο και αυτόνομο Τμήμα που θα στελεχωθεί από οκτώ ειδικούς ιατρούς».

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ Δ. Λιόλιος «ευχαρίστησε τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού και τους εργαζόμενους στο ΓΝΛ που συμβάλλουν στη σύνταξη της μελέτης και ανάφερε ότι έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται να δημιουργηθούν, δύο ιατρεία διαλογής και τους ασθενείς θα υποδέχονται ειδικοί ιατροί στον χώρο που σήμερα είναι η γραμματεία.

Ενοποιούνται τα ΤΕΠ παθολογικό και χειρουργικό με 8 εξεταστικές κλίνες για την ταχύτερη εξέταση των ασθενών.

Προβλέπεται χώρος για ταχείες μικροβιολογικές εξετάσεις των ασθενών στον χώρο του ΤΕΠ, προκειμένου οι ιατροί να έχουν άμεσα τις αναγκαίες εξετάσεις. Δημιουργείται Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας με 10 κλίνες (8 ενηλίκων και 2 παιδιατρικές) για τη φιλοξενία ασθενών. Βελτιώνονται οι συνθήκες στο σηπτικό χειρουργείο και την Αναζωογόνηση. Δημιουργείται χώρος αναμονής έξω από το ΤΕΠ για τους συνοδούς. Λαμβάνεται μέριμνα για την ομαλή πρόσβαση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Συντάσσεται τεχνικό δελτίο για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΤΕΠ. Θα λειτουργεί εσωτερικό ασανσέρ για άμεση πρόσβαση των ασθενών από τα επείγοντα αποκλειστικά στο Ακτινολογικό Τμήμα.

Τα σχέδια αναδιάταξης των χώρων συνέταξε η κ. Ε. Πουρνάρα, τα Ηλεκτρομηχανολογικά ο διευθυντής της ΤΥ του Πανεπιστημιακού κ. Φούρλας, ενώ προτάσεις υποβλήθηκαν από ιατρούς και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου μέσα από την Ομάδα Εργασίας που συνέστησε η διοίκηση των Νοσοκομείων της Λάρισας.

Το ακριβές κόστος της ανακαίνισης θα προσδιοριστεί από την ολοκλήρωση της μελέτης και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass