Ζητά διαπραγματεύσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης

* Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΑΒ * ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 15:52

Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τριετούς διάρκειας ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ μετά την τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης με την οποία καθόρισε το διεκδικητικό μας πλαίσιο για το 2018.

Με επιστολή της προς τον εκτελούντα χρέη προέδρου του ΕΚΑΒ Μιλτιάδη Μυλωνά η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει άξονες ώριμων, ρεαλιστικών και αιτιολογημένων αιτημάτων, που απευθύνονται προς την Κυβέρνηση και προς το ΕΚΑΒ ιδιαίτερα τονίζοντας την ανάγκη πραγματοποίησης ουσιαστικού διαλόγου, τον οποίο άλλωστε επιβάλλει η σημερινή συγκυρία και υπογραμμίζοντας την απόφαση για αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που θα υπερασπίζονται τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων, του Οργανισμού και του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία μεταξύ άλλων διεκδικεί την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, τη στελέχωση των Υπηρεσιών (μετατάξεις με αντιστοιχία πτυχίων και προσλήψεις), να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα -αντίθετα νε διπλασιαστεί και να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με την παράλληλη κατάργηση κάθε μορφής δανεικής εργασίας και μειωμένης απασχόλησης.

Σημείο διαπραγμάτευσης αποτελεί η διευθέτηση του ωραρίου με τη θέσπιση ενιαίου κανονισμού ωρών εργασίας και συμφωνία με ΣΣΕ με τους εργαζόμενους να διεκδικούν μείωση των ωρών εργασίας στις 37,5 με στόχο το 35ωρο και στις 6,5 ώρες δηλαδή 32.5 ώρες την εβδομάδα στους διασώστες -πληρώματα Ασθενοφόρων που εργάζονται στην κίνηση καθώς και δημιουργία 4ης βάρδιας στους διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου.

Επιπρόσθετα διεκδικούν:

* Προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης και θεσμοθέτηση αξιοκρατικής διαδικασίας.

*  Επαναδιαπραγμάτευση ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου με σκοπό την κάλυψη εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το 1ο ευρώ.

* Αξιολόγηση κοινά αποδεκτή με αναπτυξιακό και όχι με «τιμωρητικό» – βλαπτικό χαρακτήρα, με την προϋπόθεση δημιουργίας επιτροπής εξέτασης ενστάσεων που θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

*  Δρομολόγηση λεωφορείων μετακίνησης εργαζομένων, από και προς τέσσερις κεντρικούς άξονες και στα κεντρικά κτίρια του ΕΚΑΒ του κάθε παραρτήματος.

* Πρόσθετες αμοιβές για το σύνολο των εργαζομένων.

* Χορήγηση εξόδων φύλαξης τέκνων σε εργαζόμενους γονείς ανεξάρτητα αν η σύζυγος είναι άνεργη. Ομογενοποίηση του ποσού στην κατεύθυνση των εξόδων.

* Καθιέρωση ειδικότητας πληρώματος ασθενοφόρων στις Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι με την επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία ορίζει ως διαπραγματευτές από την πλευρά της ΠΟΠΕΚΑΒ τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της, συνεπικουρούμενους κατά περίπτωση από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και από νομικούς συμβούλους ή επιστήμονες συνεργάτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass