Συνέδριο Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2013 23:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:38

Στo Βόλο και στη Λάρισα από τις 3 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο «Domotel» Ξενία Βόλου και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντίστοιχα, θα διεξαχθούν οι εργασίες του Μεσογειακού Συνεδρίου Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής με τίτλο: XXIII MLAVS (Mediterranean Congress of Angiology and Vascular Surgery) με τη συμμετοχή ιατρών από 24 Μεσογειακές χώρες καθώς και διεθνών προσωπικοτήτων ως ομιλητές.

 Το συνέδριο διοργανώνεται από την αντίστοιχη Μεσογειακή Εταιρεία  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων στην Ελλάδα. Το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων έχει ως στόχο του την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα των αγγειακών νόσων διοργανώνοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα διάφορες επιστημονικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις (http://www.ivd.gr) σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς διεθνούς εμβέλειας.

Φέτος το συνέδριο πραγματοποιείται ταυτόχρονα με το 4ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (4 & 5 Οκτωβρίου 2013).  Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «ως τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων επιλέξαμε το Βόλο και τη Λάρισα, που έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία μιας και η περιοχή μας για διάφορους λόγους δεν κατόρθωσε να διοργανώσει το 2013 τους Αθλητικούς Μεσογειακούς Αγώνες, θέλοντας να δείξουμε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ιατρικό Τμήμα σε άλλο ίσως πεδίο έχει την ικανότητα και τη θέληση να διοργανώνει μέσα σε δύσκολες εποχές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την ικανότητά μας για διάκριση και κατάκτηση επιστημονικής αριστείας.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που οι ξένοι συνάδελφοι επιστήμονες αγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επιλογή μας αυτή. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνεται και εκπαιδευτικό φροντιστήριο με πρακτική άσκηση στην Αντιμετώπιση του Λεμφοιδήματος που οργανώνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου λειτουργεί το μοναδικό στη χώρα μας Κέντρο Λεμφοιδήματος υπό την επιστημονική ευθύνη της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας. Το φροντιστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013 (15.00-19.00) και στοχεύει στην ενημέρωση όλων των ιατρών αλλά και των λειτουργών υγείας αναφορικά με τη σύγχρονη αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, ευελπιστώντας ότι θα ευαισθητοποιήσει τους φορείς της δημόσιας υγείας στην ανάπτυξη και άλλων ειδικών κέντρων για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος».

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 15.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Domotel» Ξενία Βόλου ενώ η εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα και ώρα 20.30 μ.μ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass