«Πηγαίνω να ταΐσω τις κότες»

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 22:38

Συνεχείς έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αγιά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας, από τους άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών

που στοχεύει στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19. Περιπολικά από νωρίς το πρωί βρίσκονταν κυρίως σε κεντρικά σημεία της κωμόπολης, αλλά και στις εισόδους κι εξόδους της, όπου οι αστυνομικοί περιορίστηκαν – για αρχή – σε συστάσεις κι απλή ενημέρωση όσων κυκλοφορούσαν, είτε για να πάνε στις δουλειές τους είτε για ψώνια. Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν μαζί τους, και συμπληρωμένα, τα ειδικά έντυπα κίνησης, αλλά υπήρξαν κι εκείνοι, που ειδικά τις πρωινές ώρες, δεν τα διέθεταν, όπως λόγου χάρη εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είχαν πάρει ακόμη από τους εργοδότες τους την υπογεγραμμένη πάγια βεβαίωση μετακίνησης ή άλλοι που κατευθύνονταν στον λογιστή τους για να προμηθευτούν τα ειδικά έντυπα μεμονωμένων μετακινήσεων που αφορούν σε περιπτώσεις μετάβασης σε καταστήματα αγαθών πρώτης ανάγκης, φαρμακεία, ιατρεία και τράπεζες. Οι νεότεροι σε ηλικία, πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, χρησιμοποίησαν το sms στο 13033, αν και κάποιοι παραπονέθηκαν πως δεν έλαβαν απάντηση επιβεβαίωσης ή κάποιοι άλλοι πως τους έβγαζε μήνυμα χρέωσης. Άλλοι πάλι είχαν τη σχετική βεβαίωση, αλλά δεν είχαν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Μεγαλύτερο πρόβλημα φάνηκε να αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έδειξαν να τα έχουν χαμένα με την όλη διαδικασία, αλλά και αρκετοί αλλοδαποί. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου πολίτης, βλέποντας πως δεν υπάρχει σχετική αιτιολογία στο έντυπο μετακίνησης, συμπλήρωσε μόνος του «Πηγαίνω να ταΐσω τις κότες στο κτήμα», ή κτηνοτρόφος που δεν ήξερε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το έντυπο εργοδότη και χρησιμοποίησε το έντυπο μετακίνησης συμπληρώνοντας κι αυτός από κάτω «Πηγαίνω στα κατσίκια!». Πέραν όλων αυτών, πρέπει να σημειωθεί πως ως τις 12 περίπου το μεσημέρι η κίνηση στην Αγιά ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες κι αυτό σίγουρα οφείλεται στο ότι αρκετοί ήταν αυτοί που πανικοβλήθηκαν κι έτρεξαν στην αγορά να ψάξουν να βρουν τα ειδικά έντυπα. Μετά τις 12 όμως, η κωμόπολη νέκρωσε ξανά και ειδικά το μεσημέρι και το απόγευμα ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass