Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 16:22

Έγινε αποδεκτή προς χρηματοδότηση από το Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Διαχείρισης ΠΔΕ της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών η πρόταση του Δήμου Αγιάς κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την

πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου.
Όπως εξήγησε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος σε θέματα Αθλητισμού, Νεολαίας, Παιδείας, Ισότητας των Φύλων και Εθελοντισμού, Πέτρος Μπαρμπέρης, πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 70.430 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Aγιάς, εκ των πόρων του οποίου μάλιστα θα διατεθούν τα 40.670 ευρώ εκ του συνολικού προϋπολογιζόμενου ποσού.
«Το έργο αποσκοπεί στην εξάλειψη, αποκατάσταση και αποτροπή ανισοτήτων μεταξύ ατόμων με ή χωρίς αναπηρίες» τονίζει ο κ. Μπαρμπέρης. «Ο Δήμος, λαμβάνοντας υπόψη τις ελλείψεις που διαθέτει όσον αφορά στις προσβάσιμες από ΑμεΑ κτιριακές υποδομές και την ισχύουσα νομοθεσία, θέτει ως προτεραιότητα την υλοποίηση δράσεων στην κατεύθυνση της βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων στις σχολικές μονάδες».
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ραμπών για τη γεφύρωση της υψομετρικής διαφοράς από τον περιβάλλοντα χώρο στην κεντρική είσοδο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγιάς, στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας, στο Νηπιαγωγείο Ανάβρας, στο Δημοτικό Σχολείο Δήμητρας, στο Νηπιαγωγείο Στομίου και στο Νηπιαγωγείο Ομολίου.
Οι χώροι των κτιρίων αυτών θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η κατακόρυφη προσπέλαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για τον σκοπό αυτό, οι υφιστάμενες υψομετρικές διαφορές καλύπτονται με εξωτερικές μόνιμες, σταθερές ράμπες, δηλαδή με βατά κεκλιμένα επίπεδα που επιτρέπουν την προσπέλαση ατόμων ή και αμαξιδίων, συνδέοντας τις δύο επιφάνειες διαφορετικής στάθμης.
Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγιάς, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, στο Δημοτικό Σχολείο Στομίου, στο Νηπιαγωγείο Στομίου, στο Γυμνάσιο Αγιάς, στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Αγιάς. Στα σχολικά αυτά κτίρια θα κατασκευαστεί ένας μικτός, αγοριών – κοριτσιών, χώρος υγιεινής, προσπελάσιμος από άτομα με ειδικές ανάγκες, ελάχιστων εσωτερικών διαστάσεων 2x2,25 μέτρων, με ικανό χώρο ελιγμών των αμαξιδίων μπροστά από τη θύρα του WC διαστάσεων 1,5x1,7 μέτρων όταν η θύρα είναι ανοιγόμενη και 1,5x1,5 μέτρων όταν η θύρα είναι συρόμενη.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass