Τηλε-έλεγχος των γεωτρήσεων στον Δήμο Τρικκαίων

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ 35 ΣΗΜΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 17:43

ΤΡΙΚΑΛΑ
Μια σημαντική και άκρως χρήσιμη υποδομή - ειδικά σε περιόδους κακοκαιρίας - ολοκληρώνει η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για τον τηλε-έλεγχο των γεωτρήσεων σε όλο το δίκτυο ύδρευσης.

Είναι μια υπηρεσία υποστήριξης - υποδομής της ΔΕΥΑΤ προς τους πολίτες, όπως ανακοινώθηκε, καθώς πλέον θα είναι ακόμη πιο εύκολο να γνωρίζει η επιχείρηση, ανά πάσα στιγμή, πιθανό πρόβλημα με την παροχή νερού.
Ειδικά, μάλιστα, σε περιόδους κακοκαιρίας, όπως διαφάνηκε προσφάτως και με τη «Μήδεια», το σύστημα είναι απαραίτητο και χρήσιμο για την κανονική ροή στην ύδρευση των πολιτών.
Το συγκεκριμένο έργο υπάρχει ήδη στα Τρίκαλα και πλέον η ΔΕΥΑΤ το επεκτείνει σε 35 σημεία στα  χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων, Παλαιοκάστρου, Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων, Καλλιδένδρου, Φαλώρειας και Κόζιακα.
Πρόκειται για ένα σύστημα συλλογής δεδομένων (π.χ.  στάθμη νερού σε δεξαμενές, παροχή νερού) σε καταθλιπτικούς και τροφοδοτικούς αγωγούς κ.α. Αυτά τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω τηλεπικοινωνιακού συστήματος στον κεντρικό σταθμό ελέγχου της ΔΕΥΑΤ.
Εκεί, οι μηχανικοί της δημοτικής επιχείρησης αξιολογούν και επεξεργάζονται τα δεδομένα, ώστε να έχουν άποψη για την παροχή νερού σε όλον τον Δήμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1