Λιοντάρια, άρματα και… πειρατές

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ – ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 22:12

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ευρώπη να εύχεσαι, ή μάλλον να ‘σαι σίγουρος πως θα ‘ναι μακρύς ο δρόμος και εκεί θα συναντήσεις λιοντάρια, θα βρεις άρματα, θα δεις πειρατές. Μα αν δεν τα θες όλα τούτα θα μπορείς κάλλιστα να κοιτάς προς τη μεριά που έχει περιστέρια, στεφάνια από ελιές μα και κατσίκες. Ευρωεκλογές 2019…

Απ΄ όλα έχει ο… μπαχτσές των αυριανών Ευρωεκλογών στην Ελλάδα. Εκτός από τους «μεγάλους» ή γνωστούς στη λίστα των 40 κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στους οποίους ο Άρειος Πάγος άναψε το «πράσινο φως», βρίσκεις το κάθε λογής όνομα με μεγάλη φαντασία στα σύμβολα που περιέχουν… συμβολισμούς.

Αναφέρουμε επιγραμματικά τους: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και συνεχίζουμε με τη Δημοκρατική Ευθύνη του Λαρισαίου Θωμά Παπαλιάγκα, τη ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συνεχίζουμε με ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Ελλήνων Συνέλευσις. Για όλους τους παραπάνω σίγουρα θα γνωρίζουν οι Λαρισαίοι ψηφοφόροι.

Ίσως να έχει πάρει το αυτί τους για την «Ελληνική Λύση» που ψάχνει να δώσει ο Κυριάκος Βελόπουλος και τη «Δημιουργία Ξανά» που ξανά… επιχειρεί ο Τζήμερος. Φυσικά και θα έχουν ακούσει για το ΜΛ – ΚΚΕ για το οποίο πάντα υπάρχουν εκείνοι που εκφράζουν την απορία σε τι διαφέρει από το κανονικό ΚΚΕ, όμως λίγοι θα άκουσαν πως το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί τους ψηφοφόρους σε αποχή. Μπερδεμένα για το ευρύ κοινό. Στη γειτονιά των κομμουνιστών που κατεβάζουν ψηφοδέλτιο συναντάς και την Οργάνωση Κομμουνιστών πλην όμως Διεθνιστών Ελλάδας.

Αν πάλι ψάχνεις να ρίξεις… λευκό μπορείς να το κάνεις και σε κόμμα. Ναι σε κόμμα. Το ένα βγαίνει σε: Λευκό-Λαϊκές Ευρωπαϊκές Κοινωνικές Ομάδες και το άλλο σε Λευκό- Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης. Ό,τι θέλεις επιλέγεις.

Συνεχίζουμε με τον σταρ πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη που δημιούργησε το κόμμα Πολίτες με σήμα ένα στεφάνι από ελιά. «Είσαι θεά» λέγεται πως αναφώνησε στον δημιουργό του σήματος όταν το πρωτοείδε…

Αν πάμε στους Οικολόγους μπορεί να μπερδευτούμε λιγάκι, αφού συναντάμε μερικά ψηφοδέλτια με σχετικό όνομα. Ξεκινάμε με τους Οικολόγους Πράσινους, συνεχίζουμε με «Οικολογία Πράσινοι-Αλληλεγγύη» πριν καταλήξουμε στον γνωστό από το ρητό «Τσιλέρ έλα να την πάρεις» Δημοσθένη Βεργή με τους Έλληνες Οικολόγους. Έχει ιδιαίτερη σχέση με τη Λάρισα καθώς πριν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου (καταδικάστηκε σε 37 χρόνια για καταπάτηση χιλιάδων στρεμμάτων κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα) ήταν και κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας. Από κοντά και ο Κολλάτος με το «Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα-Οικολογικό Ελληνικό».

Νέα, νέος, νέοι. Πολλά και ονόματα που έχουν φρεσκάδα. Για παράδειγμα η «Νέα Ελληνική Ορμή», η «Νέα Δεξιά» και το «Κόμμα Νέων».

Και η πατρίδα Ελλάδα «παίζει» αρκετά. Όπως «Ελεύθερη Πατρίδα», Εθνικό Μέτωπο-Πατριωτικός Σύνδεσμος- Λιοντάρια Συνέργεια για την Ελλάδα, ΕΝΥΠΕΚΚ-Όρθια Ελλάδα, Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή Νότη Μαριά. Εκεί και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)-Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση (ΠΑΤΡΙΕ). Κοντά και το «Ελληνικό Όραμα».

Πολλούς φαίνεται να χώρεσε και το Άρμα του Γιάννη Δημαρά και το αποδεικνύει το όνομα σιδηρόδρομος «Άρμα Συνεργασίας Για την Ευρώπη των Εθνών Γιάννης Δημαράς Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα».

Με το κόμμα Πειρατών Ελλάδας – Συνεργαζόμενοι σήκωσε… πανιά στις αυριανές εκλογές με φόντο και τις εθνικές (;), ο Λαφαζάνης της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) – Μέτωπο Ανατροπής.

Στις Ευρωκλογές θα έχει ψηφοδέλτιο και η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο με τις απόψεις του για τη Μακεδονία να σηκώνουν διαρκώς θύελλα διαμαρτυριών.

Η 40άδα κλείνει με «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας» με σήμα το περιστέρι, «Αγροτικό. Κτηνοτροφικό. Κόμμα Ελλάδας» με σήμα ζώα και άροτρο, τους «Έλληνες Ριζοσπάστες» αλλά και τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία» με ένα σήμα που θυμίζει το γνωστό μας «παπάκι» από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Επιλογές πολλές…

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass