Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον Δήμο Αγιάς

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 15:36

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Στην υλοποίηση και λειτουργία της πρώτης πανελλαδικά ανοικτής ψηφιακής πλατφόρμας υποστήριξης παραγωγικών κλάδων, επιχειρηματικότητας, καταπολέμησης της ανεργίας και προώθησης του εθελοντισμού

προχωρά ο Δήμος Αγιάς. Το όνομα αυτής είναι #ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ και ξεκινά άμεσα με την υποστήριξη του κλάδου της αγροδιατροφής, της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας και σταδιακά θα επεκτείνεται για να καλύψει και τις ανάγκες πρόσθετων κλάδων, όπως τον τουρισμό, την εστίαση, την τέχνη και τον πολιτισμό, εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και προσφορά και ζήτηση εργασίας για επαγγέλματα σχετικά με την υποστήριξη ευπαθών ομάδων και τη βοήθεια στο σπίτι για τους συμπολίτες μας.
Η εν λόγω πλατφόρμα του Δήμου Αγιάς δίνει τη δυνατότητα κινητοποίησης του εθνικού και τοπικού ανθρώπινου δυναμικού σε παραγωγικούς κλάδους που το έχουν ανάγκη μέσα από εξελιγμένες δυνατότητες συμμετοχικότητας (crowdsourcing), ψηφιακές υποδομές ανάλυσης και συλλογής δεδομένων, καθώς και αυτοματοποιημένου συνδυασμού της προσφοράς και ζήτησης εργασίας, πόρων και υπηρεσιών.
Σε πρώτη φάση ο Δήμος Αγιάς επιχειρεί να υποστηρίξει τη συνολική προσπάθεια εθνικών και τοπικών συλλογικών φορέων για πρακτικές λύσεις στο έλλειμμα σε εργάτες γης, πρόβλημα που επιτείνεται από τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς και τη μεταβατική κατάσταση που θα ακολουθήσει και προκαλεί σημαντικούς τριγμούς στην αλυσίδα παραγωγής.
Μέσα από την πλατφόρμα οι επιχειρηματίες, παραγωγοί, φορείς, συνεταιρισμοί, αγρότες, αλιείς μπορούν να δημοσιεύουν ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, όπως ακόμη και σε εξοπλισμό. Επιπλέον, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημοσιοποιεί με ασφαλή τρόπο τη διαθεσιμότητά του για παροχή εργασίας. Ο Δήμος διασφαλίζει την οργανωμένη διάθεση των σχετικών δεδομένων και τη δυνατότητα αξιοποίησης από τα ενδιαφερόμενα μέρη για επικοινωνία και συνεργασία.
Η πλατφόρμα #ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ υποστηρίζει αρχικά βασικές κατηγορίες αναγκών και προσφοράς εργασίας της αγροδιατροφής και της αγροτικής παραγωγής, όπως εργάτες γης, αλιείς, κτηνοτρόφους, χειριστές αγροτικών μηχανημάτων, οδηγούς αγροτικών οχημάτων, χειριστές εξοπλισμού και χωματουργικών μηχανημάτων, γεωργούς ειδικευμένους σε ετήσια καλλιέργεια και γεωπόνους. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η πλατφόρμα, ειδικά για τον αγροδιατροφικό κλάδο, θα έχει τη δυνατότητα δημοπρατηρίου με στόχο την έγκαιρη και αποδοτική συνεργασία με προμηθευτές και την καταπολέμηση της ακρίβειας προς όφελος των τελικών καταναλωτών.
Συμπληρωματικά με τις παραπάνω παρεμβάσεις, ο Δήμος ήδη διαμορφώνει πλαίσιο κινήτρων για την κινητοποίηση εργατικού δυναμικού που θα υποστηρίξει τις παραγωγικές ανάγκες του τόπου, όπως προσφορές διαμονής σε συνεργασία με δομές και τοπικές επιχειρήσεις, παροχές σε είδος κ.ά. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://menoumeenergoi.crowdapps.net/dimosagias/, καθώς και από τον δικτυακό τόπο του Δήμου.
Η δράση #ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου. Με λύσεις πρακτικές για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις και με δυναμική για τους τομείς της τοπικής οικονομίας. Είναι ήδη σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός του portal τουριστικής προβολής και διοικητικής πληροφόρησης με ηλεκτρονικές υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες του πολίτη και με υποδομές, όπως ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot), καθώς και τα δωρεάν σημεία πρόσβασης social wifi, τα οποία υποστηρίζονται και από το πρόγραμμα WIFI4EU. Στρατηγικός συνεργάτης σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας του Δήμου είναι η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας «Crowdpolicy», η οποία έχει διακριθεί μέσα από διεθνείς και εθνικές συνεργασίες με Δήμους και Περιφέρειες, κεντρική Κυβέρνηση, τραπεζικό τομέα και σε μεγάλης κλίμακας δράσεις προώθησης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1