Μαζεύει εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ο Δήμος Ελασσόνας

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 150 ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2022 15:50

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται καθημερινά οι απομακρύνσεις εγκαταλελειμμένων οχημάτων από κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ελασσόνας μετά από σύμβαση που υπογράφηκε με ιδιώτη επιχειρηματία και αφορά στην απομάκρυνση 150 οχημάτων και την ανακύκλωσή τους σε φορέα διαχείρισης ΟΤΚΖ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου «για πρώτη φορά με μια συντονισμένη προσπάθεια ο Δήμος Ελασσόνας προχωράει στην περισυλλογή και την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, προκειμένου οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια στην πόλη της Ελασσόνας και στις κοινότητες του Δήμου να καθαρίσουν από αυτά και να υπάρξει ελεύθερος δημόσιος χώρος προς τους δημότες. Πρόκειται για οχήματα που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία οδηγών και πεζών. Ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο δεν χαλάει μόνο την αισθητική της πόλης ή της κοινότητας, είναι και μια μεγάλη πληγή για το περιβάλλον, καθώς αποτελεί πηγή περιβαλλοντικής ρύπανσης. Για τον λόγο αυτόν, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αυτοκίνητα προωθούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των υλικών των οχημάτων σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 98%.
Παράλληλα το αρμόδιο τμήμα του Δήμου συνεχίζει να κάνει αυτοψίες για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργιος Κατσιούρας, συμπληρώνοντας ότι: «Η Δημοτική Αρχή μετά από σχετικές αναφορές πολιτών είτε και αυτοβούλως έχει σε εξέλιξη διαδικασία εντοπισμού και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να επισημάνουμε πως η διαδικασία διενεργείται βάσει της κείμενης νομοθεσίας και κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να απομακρυνθούν τα οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους το συντομότερο δυνατόν, προσφέροντας ξανά στους δημότες μας ελεύθερο δημόσιο χώρο. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι συνδημότες μας που εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις οχημάτων μπορούν να το αναφέρουν στο αρμόδιο τμήμα, καλώντας στο 24930-24900, ώστε να επιλαμβάνεται η Υπηρεσία άμεσα τη σήμανσή του και την απομάκρυνσή του περαιτέρω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1